Домашній рецепт смакоти на хліб, яка знайома нам з дитинства як “Янтар”

Ну хто з нас не купував плавлений сир «Янтар»? Дуже смачний і ніжний продукт добре знайомий нам з дитинства, але сьогодні для його виробництва використовують велику кількість консервантів. Виникає цілком логічне запитання, чи можна приготувати такий вдома?

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Інгредієнти

Сир 500 г

Яйце 1 шт

Сода 1 ч. л.

Вершкове масло 100 г

Сіль за смаком

Приготування

  1. Візьміть невелику каструлю і наповніть її водою наполовину. Поставте її на плиту і закип’ятіть воду.
  2. Поки вода гріється, приготуйте сирну масу. Пересипте сир в металеву миску, додайте яйце, соду і все гарненько перемішайте.
  3. Додайте до загальної маси розтоплене вершкове масло. Гарненько збийте всі інгредієнти блендером до однорідної густої маси.
  4. Коли вода в каструлі закипить, поставте миску з сирною масою на каструлю. Переконайтеся, що дно миски не стикається з водою.
  5. Поки миска на водяній бані, постійно помішуйте масу до тих пір, поки вона не стане однорідною і тягучою. Після того, як ви зняли миску з лазні, в неї можна додати спеції за смаком.
  6. Візьміть форму, в якій ви будете зберігати домашній сир. Найкраще підходить металева прямокутна форма. Вилити сирну масу з миски у форму. Залиште сир при кімнатній температурі, поки він повністю не охолоне. Після накрийте його кришкою і відправте в холодильник до повного застигання.

Із запропонованих інгредієнтів у вас вийде приблизно 600-650 г домашнього сиру. Не використовуйте занадто сухий сир, адже він зіпсує смакові якості «Бурштину». Кращий варіант – домашній сир, а не куплений. Додавати соду потрібно обов’язково, так як вона плавить сир. Багато господині додають кмин, тоді продукт виходить особливо смачним. Спробуйте і розкажіть друзям!

Не вдається скопіювати.