Незрівнянний шоколадний торт з вишнею. Дуже просто і легко готується
Сьогодні я хочу запропонувати Вам приготувати шоколадний торт з вишнею.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Торт готується просто і легко, при цьому виходить неймовірно смачним, м’яким, з насиченим шоколадним смаком і приємною кислинкою від вишні!
Необхідні продукти:
Шоколадний бісквіт
- 2 шт. курячих яєць (чиста вага 115 грамів, не є принциповим +/- 15 грамів)
- 200 грам (10 ст. ложок без верху) цукру
- 230 грам (мл) молока
- 50 грам (5 ст. ложок) соняшникової олії
- 50 грам вершкового масла
- 200 грам (10 ст. ложок без верху) пшеничного борошна
- 45 грам (4,5 ст. ложки без верху) какао
- 8 грам (1 ч. ложка) соди
- 3 грами (1/2 ч. ложки) солі
- 12 грам (1 ст. ложка) 9% оцту
Крем
- 300 грам вершкового сиру
- 150 грам (5 ст. Ложок) згущеного молока
- 25 грам (2,5 ст. Ложки без верху) какао
- 100 грам шоколаду з вмістом какао 50%
- 130 грам замороженої або свіжої вишні
Глазур
- 100 грам шоколаду з вмістом какао 50%
- 50 грам (мл) молока
- 50 грам вершкового масла
- 50 грам подрібненого обсмаженого арахісу
Як приготувати шоколадний торт з вишнею
Шоколадний бісквіт готується дуже швидко, тому не забудьте відразу включити духовку нагріватися до 165 градусів.
У миску просіваємо 200 грамів або 10 ст. ложок без верху пшеничного борошна, 45 грамів або 4,5 ст. ложок без верху какао, 200 грамів або 10 ст. ложок без верху цукру, 3 грами або 1/2 ч. ложки солі, 8 грамів або 1 повну ч. ложку соди.
Перемішуємо до однорідного стану.
Виливаємо 230 грамів або мл молока кімнатної температури, 50 грамів або 5 ст. ложок соняшникової олії, 50 грамів розтопленого вершкового масла і додаємо 2 яйця.
Перемішуємо до однорідного стану.
Додаємо 12 грамів або 1 ст. ложку 9% оцту. Перемішуємо до однорідного стану.
Я випікаю в роз’ємній формі діаметром 19 см. Дно форми я застелила пергаментним папером, боки форми нічим змащувати не треба.
Виливаємо тісто в форму і розрівнюємо.
Прибираємо випікатися в заздалегідь розігріту до 165 градусів духовку, на 60-70 хвилин. У мене бісквіт випікався 65 хвилин.
Час випічки залежить від розміру форми, в якій ви будете випікати і температури в духовці.
Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою, проколюємо, якщо вона виходить суха, без залишків мокрого тіста, значить бісквіт готовий.
Виймаємо бісквіт з духовки, і даємо йому охолонути в формі хвилин 15-20.
Далі акуратно пройдемо ножем по краю форми і звільняємо від форми.
Перекладаємо бісквіт на решітку і даємо йому охолонути до кімнатної температури.
У остиглого бісквіта зрізаємо верхівку. Зрізаною верхівкою ми в кінці накриємо торт.
З нижнього бісквіта акуратно виберемо всю м’якоть.
Для цього проведемо ножем по колу бісквіта на відстані 1,5 см від краю і ложкою виберемо м’якоть.
Залишивши бортики і дно товщиною приблизно 1,5 см. Ось такий бісквітний «кошик» виходить.
Приготуємо крем
У рецепті я використовую шоколад Schogetten Dark темний порційний.
Розтопимо в мікрохвильовій печі або на водяній бані 100 грамів чорного шоколаду з вмістом какао 50%.
Розмішаємо шоколад до однорідного стану і відставимо в сторону.
Зіб’ємо до повітряного стану 300 грамів вершкового сиру.
Вершковий сир в даному рецепті можна замінити м’яким пастоподібним сиром.
Додаємо до вершкового сиру 25 грамів або 2,5 ст. ложки без верху просіяного какао і 150 грамів згущеного молока.
Перемішуємо до однорідного стану, збивати не треба.
Додаємо 100 грамів розтопленого шоколаду. Перемішуємо до однорідного стану.
Приблизно 2/3 від вибраної м’якушки, якщо ви зважуєте на вагах, то я взяла 200 грамів подрібнюємо в крихту.
Крихту висипаємо в крем і перемішуємо.
Відкладаємо 1 повну ст. ложку шоколадної маси, нею ми потім змастимо бік торта.
130 грамів замороженої вишні без кісточок висипаємо в шоколадну масу. Заморожену вишню заздалегідь розморожувати не треба.
Замість замороженої вишні можна брати свіжу вишню без кісточок.
Перемішуємо до однорідного стану. Заповнюємо бісквітний «кошик» шоколадною масою.
Перекладаємо всю шоколадну масу рівномірно розрівнюючи.
Накриваємо торт раніше зрізаною верхівкою.
Приготуємо шоколадну глазур. До 50 грамам вершкового масла, для зручності я його нарізала шматочками. Додаємо 50 грамів або мл молока і 100 грамів подрібненого чорного шоколаду з вмістом какао 50%.
Нагріємо все разом в мікрохвильовій печі або на водяній бані і перемішуємо до однорідного стану.
У шоколадну глазур висипаємо 50 грамів подрібненого обсмаженого арахісу.
Перемішуємо до однорідного стану.
Арахіс можна замінити будь-якими горіхами на ваш смак. Рівномірно покриємо торт глазур’ю
Прибираємо торт в холодильник просочитися і стабілізуватися на 5-6 годин, я зазвичай прибираю на ніч.
Готовий торт звільняємо від форми і плівки.
Бік обмащуємо раніше відкладеною шоколадною масою. Смачного!