Кабачкові пиріжки з м’ясом виходять дуже соковитими, м’якими та ніжними
Апетитні пиріжки з фаршем, які можна подавати як гарячими, так і холодними.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Інгредієнти:
Тісто:
- 500 г кабачків
- 2 яйця
- 120 г борошна
- 60 г сметани
- 0,3 ч. л. соди
- сіль, перець
- спеції за смаком (у мене орегано і часник)
Начинка:
- 250 г м’ясного фаршу
- 150 г цибулі
- сіль, перець
Також:
- топлене масло для смаження, або рослинне і вершкове навпіл.
Сезон кабачків у розпалі, і це не може не радувати. З кабачків можна приготувати безліч страв, причому навіть солодких. Сьогодні я приготувала такі незвичайні пиріжки з тіста на основі кабачків. В начинку я взяла м’ясний фарш зі свинини навпіл з яловичиною, ви можете взяти в начинку і інший фарш за смаком, наприклад курячий, але мені здається, що м’ясний тут більш кращий.
Пиріжки вийшли просто бомбезно смачні, відлітали з тарілок просто один за іншим!
У мене вийшло 12 пиріжків.
Приготування:
Кабачки натерти на крупній тертці, трохи посолити.
Залишити постояти на час приготування начинки.
Готуємо начинку
На розігрітій сковороді обсмажити дрібно порізану цибулю до легкої золотавості.
Я смажу на топленому маслі.
Додати фарш, готувати весь час розбиваючи фарш на шматочки, поки він не стане матовим.
Посолити, поперчити.
Далі тушкувати під кришкою до готовності, я тушила хвилин 10-15. Час може бути різний залежно від того який у вас фарш. Спробуйте на смак, м’ясо повинно бути м’яке і соковите, за потреби додайте трохи води, якщо вона вся википіла, і тушкуйте ще.
Готуємо тісто
Ретельно віджати кабачки від вологи. Я беру партіями, добре віджимати в долонях і перекладасти в іншу ємність.
Додати яйця, сметану, сіль, перець, соду, спеції. Я використовувала по 0,3 ч. л. орегано і сухого часнику, свіжий часник теж підходить.
Перемішати.
Додати борошно, перемішати. Може знадобитися трохи більше або менше борошна, тісто має бути не густе.
Смажимо пиріжки
На сковороді розігріти трохи олії, я використовую топлене масло. Можна смажити на суміші рослинного і вершкового навпіл або тільки на рослинному.
Викласти тісто тонким колами. Але не так, як для кабачкових оладок, шар повинен бути тонше і кола більшого діаметра.
Зверху на одну половинку викласти фарш.
Відразу ж накрити другою половинкою.
Потім закрити кришкою і готувати пиріжки приблизно по 3 хвилини з кожного боку.
Пиріжки виходять стандартної пиріжкової форми.
Або ж ось другий варіант формування.
Викласти круги невеликого діаметра, зверху фарш.
Накрити невеликою кількістю тіста.
Перевернути і обсмажити з іншого боку до готовності.
Тоді пиріжки будуть круглі.
Подавати гарячими. Хоча вони і остиглими смачні, але гарячими мені сподобалися ще більше.