Пісні пиріжки! Тісто як аркуш паперу! Листкові пиріжки з капустою в духовці

Такі пиріжки можна приготувати в піст, так як тісто на воді БЕЗ яєць, молока та інших молочних продуктів.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Коліжанка

Щоб приготувати листкові пісні пиріжки з тушкованою капустою:

Тісто:

  • Вода – 120 мл
  • Олія – ​​70 мл
  • Борошно – 230-240 г
  • Сіль – 0,5 ч .л.
  • Цукор – 0,5 ч.л.

Начинка:

  • Капуста – 500 г
  • Морква – 1 шт. (Невелика)
  • Цибуля – 1 шт. (Невелика)
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Сіль, чорний перець – за смаком
  • Лавровий лист – 1 шт.

Для змащування:

  • 1 жовток
  • 1 ч.л. молока

Якщо постите, то можна змастити чайною заваркою, водою, олією або взагалі не змащувати

Рецепт приготування:

  1. Воду, змішати з олією, додати сіль, цукор. Додати борошно, замісити м’яке тісто. Накрити тісто харчовою плівкою і залишити відпочивати на 10-15 хвилин.
  2. Цибулю нарізати на четвертинки, моркву натерти на крупній тертці, капусту нашаткувати.
  3. Цибулю і моркву обсмажити на олії, додати томатну пасту, обсмажити 1-2 хвилини, додати капусту, перемішати, залити трохи води. Накрити кришкою і тушкувати 15-30 хвилин на маленькому вогні, періодично перемішуючи. За 5 хвилин до готовності додати сіль, чорний мелений перець і лавровий лист. Готовій тушкованій капусті дати повністю охолонути.
  4. Тісто розділити на 16 частин. Розкачати тісто дуже тонко, викласти начинку, сформувати трубочку.
  5. Трубочки викласти на пергамент, змастити жовтком з молоком.
  6. Випікати 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

Пиріжки готові! Дуже-дуже смачні!

Не вдається скопіювати.