Сирні булочки “Косички”, буде у захваті вся сім’я – покроковий рецепт

Без перебільшення – рецепт божественний і дуже простий! Поки я готувала мої рідні все відразу з’їли, довелося готувати другу партію. З здобних булочок ці, на мій погляд, самі смачні!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти:

  • борошно – 250 гр
  • розпушувач – 10 гр
  • цукор – 90 гр
  • яйце – 1шт
  • ванілін – 10 гр
  • сир домашній – 120 гр
  • молоко – 85 мл
  • вершкове масло – приблизно 50 гр

Як приготувати сирні булочки

Для початку просіваємо борошно і розпушувач!

Білок розтираємо з цукром і додаємо тепленьке молоко, а також розтоплене вершкове масло і сир. Мішаємо до однорідності.

Тепер з’єднуємо цю суміш з борошном, формуємо тісто.

Розділяємо тісто на 6 рівних частин. Потім кожну розділяємо ще на 3 рівних частини.

Присипаємо робочу поверхню борошном, розкачуємо полосочки по 20 см.

З’єднуємо ці три полосочки в одній точці з одного боку і плетемо традиційну звичайну косичку!

Жовток змішуємо з 1 столовою ложкою молока і змащуємо наші косички для красивого глянцевого блиску.

Посипаємо наші булочки кунжутом і маком – на ваш розсуд.
Даємо полежати косичкам приблизно 10 хвилин, вони трохи набухнуть.

Тепер випікаємо булочки протягом 20 хвилин при температурі 200 або 180 градусів, в залежності від особливостей вашої духової шафи!

Не вдається скопіювати.