Сирні булочки “Косички”, буде у захваті вся сім’я – покроковий рецепт
Без перебільшення – рецепт божественний і дуже простий! Поки я готувала мої рідні все відразу з’їли, довелося готувати другу партію. З здобних булочок ці, на мій погляд, самі смачні!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- борошно – 250 гр
- розпушувач – 10 гр
- цукор – 90 гр
- яйце – 1шт
- ванілін – 10 гр
- сир домашній – 120 гр
- молоко – 85 мл
- вершкове масло – приблизно 50 гр
Як приготувати сирні булочки
Для початку просіваємо борошно і розпушувач!
Білок розтираємо з цукром і додаємо тепленьке молоко, а також розтоплене вершкове масло і сир. Мішаємо до однорідності.
Тепер з’єднуємо цю суміш з борошном, формуємо тісто.
Розділяємо тісто на 6 рівних частин. Потім кожну розділяємо ще на 3 рівних частини.
Присипаємо робочу поверхню борошном, розкачуємо полосочки по 20 см.
З’єднуємо ці три полосочки в одній точці з одного боку і плетемо традиційну звичайну косичку!
Жовток змішуємо з 1 столовою ложкою молока і змащуємо наші косички для красивого глянцевого блиску.
Посипаємо наші булочки кунжутом і маком – на ваш розсуд.
Даємо полежати косичкам приблизно 10 хвилин, вони трохи набухнуть.
Тепер випікаємо булочки протягом 20 хвилин при температурі 200 або 180 градусів, в залежності від особливостей вашої духової шафи!