Найкращі паски! Бабуся розповіла всі секрети приготування ідеальних пасок
Паски готувати не просто, але результат вартий того – м’які, повітряні, ароматні і дуже смачні.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Для приготування опари вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- молоко – 100 мл;
- борошно – 100 г;
- дріжджі – 45 г або сухі – 15 г.
Для приготування тіста необхідно:
- цукор 150 г;
- яйце – 1 шт + 1 жовток;
- борошно – 350 г;
- масло вершкове – 150 г;
- сіль – щіпка;
- молоко – 150 мл.
Для другого замісу:
- борошно – 150 г;
- родзинки – 200 г;
- коньяк – 30 мл;
- цедра – 1 лимона;
- горіх мускатний і куркума – 2 г;
- ванільний цукор за смаком.
Процес приготування домашніх пасок .
У теплому молоці розводимо всі інгредієнти для опари, вимішуємо і залишаємо в теплому місці на 15 – 20 хвилин.
Порада: всі продукти повинні бути кімнатної температури.
Збиваємо яйце з жовтком і цукром, вливаємо молоко і розтоплене вершкове масло. Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо.
З’єднуємо опару і тісто, вимішуємо руками або віночком або міксером.
Порада: на цьому етапі дуже добре вимішуємо тісто.
Накриваємо і залишаємо в теплому місці.
Ізюм запарюємо, віджимаємо і просушуємо паперовими рушниками.
Натираємо цедру лимона.
Коньяк змішуємо з мускатним горіхом, куркумою і ваніліном, цедрою, перемішуємо.
Обминаємо тісто, присипавши трохи борошном і додаємо коньяк зі спеціями і родзинками.
Накриваємо тісто і залишаємо на 1.5 години в теплому місці.
Тісто ділимо на 3 частини і розкладаємо по формах, попередньо змазаними маслом або застеленими пергаментними формами. Накриваємо рушником і залишаємо на 40 хвилин, змащуємо збитим жовтком.
Духовку розігріваємо до 200 і випікаємо 10 хвилин, зменшуємо температуру до 180 і випікаємо
близько 20 хвилин.
Прикрашаємо за смаком