Найкращі паски! Бабуся розповіла всі секрети приготування ідеальних пасок

Паски готувати не просто, але результат вартий того – м’які, повітряні, ароматні і дуже смачні.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя

Для приготування опари вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • молоко – 100 мл;
  • борошно – 100 г;
  • дріжджі – 45 г або сухі – 15 г.

Для приготування тіста необхідно:

  • цукор 150 г;
  • яйце – 1 шт + 1 жовток;
  • борошно – 350 г;
  • масло вершкове – 150 г;
  • сіль – щіпка;
  • молоко – 150 мл.

Для другого замісу:

  • борошно – 150 г;
  • родзинки – 200 г;
  • коньяк – 30 мл;
  • цедра – 1 лимона;
  • горіх мускатний і куркума – 2 г;
  • ванільний цукор за смаком.

Процес приготування домашніх пасок .

У теплому молоці розводимо всі інгредієнти для опари, вимішуємо і залишаємо в теплому місці на 15 – 20 хвилин.

Порада: всі продукти повинні бути кімнатної температури.

Збиваємо яйце з жовтком і цукром, вливаємо молоко і розтоплене вершкове масло. Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо.

З’єднуємо опару і тісто, вимішуємо руками або віночком або міксером.

Порада: на цьому етапі дуже добре вимішуємо тісто.
Накриваємо і залишаємо в теплому місці.

Ізюм запарюємо, віджимаємо і просушуємо паперовими рушниками.

Натираємо цедру лимона.

Коньяк змішуємо з мускатним горіхом, куркумою і ваніліном, цедрою, перемішуємо.

Обминаємо тісто, присипавши трохи борошном і додаємо коньяк зі спеціями і родзинками.

Накриваємо тісто і залишаємо на 1.5 години в теплому місці.
Тісто ділимо на 3 частини і розкладаємо по формах, попередньо змазаними маслом або застеленими пергаментними формами. Накриваємо рушником і залишаємо на 40 хвилин, змащуємо збитим жовтком.

Духовку розігріваємо до 200 і випікаємо 10 хвилин, зменшуємо температуру до 180 і випікаємо
близько 20 хвилин.

Прикрашаємо за смаком

Не вдається скопіювати.