Великодні паски краффіни з різними начинками

Хочу запропонувати вам приготування паски краффіни з різними начинками.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Такі паски дозволять вам зробити випічку до цього свята і традиційною, різноманітною і дуже смачною. Тісто в пасках виходить м’яке, пухнасте і Несухі. А начинка і метод формування пасок додасть їм не тільки цікавий і різноманітний смак, але ще і дуже красивий вигляд, який не потребує додаткових методів прикраси. Зберігаються такі паски недовго, виключно тому, що швидко з’їдаються.

Необхідні продукти:

Для тіста

  • 70 гр вершкового масла для змащування
  • 0,5 склянки (100 гр) теплого молока
  • 0,5 склянки (100 гр) цукру
  • 40 гр вершкового масла
  • 1 яйце
  • 2 жовтки
  • 1 ст ложка (30 гр) м’якої карамелі або вареного згущеного молока
  • 1 ч ложка (5 гр) к0ньяку
  • 1 пакетик (7 гр) сухих дріжджів
  • 1 пакетик (2 гр) ваніліну
  • приблизно 2 склянки (350 гр) просіяного борошна
  • дрібка солі

Для начинки

  • макова начинка
  • дрібно нарізані волоські горіхи, одна жменя +1 ч ложка цукру
  • сухофрукти (родзинки, курага, чорнослив, фініки), одна жменя + 1 ч ложка цукру

Як приготувати паски

Відразу змішаємо сухі інгредієнти – просіяне борошно, сіль, ванілін і сухі дріжджі.

Збиваємо міксером в пухку масу одне яйце і два жовтки з цукром

Тепер сюди ж, не припиняючи збивати, додаємо розм’якшене вершкове масло, м’яку карамель, к0ньяк.

У самому кінці додаємо тепле молоко і остаточно перемішуємо міксером.

Додаємо сухі інгредієнти до здобної складової тіста. Вимішуємо тісто хвилин 7 – 8, поки воно не стане більш еластичним і практично перестане липнути до рук і столу.

Добре вимішане тісто прибираємо в миску, змащену олією, і ставимо в тепле місце підходити. Тісто підходить півтори – дві години.

Тісто, що підійшло викладаємо на робочу поверхню, обминаємо і ділимо на три частини. Обминаємо кожну частину, накриваємо целофановим пакетом і залишаємо тісто ще хвилин на 10, а самі підготуємо форми і начинку.

Нам знадобляться три форми діаметром 9 см, висотою також 9 см.

Готуємо макову начинку

Продукти

  • 150 гр маку
  • 50 гр (2 ст ложки) цукру
  • 150 гр молока
  • 1 ст ложка будь-якого повидла (джему)

Додаємо до маку цукор, виливаємо молоко і ставимо сотейник з маком на плиту.

Доводимо молоко з маком і цукром до кипіння, постійно помішуючи лопаткоюмак, щоб він не пригорів до дна.

Тримаємо сотейник на невеликому вогні до тих пір, поки не випарується вся рідина.

Тепер перекладаємо мак в миску і пробиваємо його занурювальним блендером, подрібнюючи на більш дрібні крупинки.

Залишилося додати столову ложку джему або повидла, і макова начинка готова.

Для начинки із сухофруктів підійдуть: родзинки, курага, чорнослив, фініки та інші сухофрукти. Великі сухофрукти необхідно порізати до розміру родзинок.

Для горіхової начинки я використовую дрібно посічені волоські горіхи.

Тепер беремо одну частину тіста і дуже тонко розкачуємо її. Товщина тіста повинна вийти десь 2 мм.

Добре змащуємо поверхню тіста розм’якшеним вершковим маслом.

Розподіляємо по змащеній поверхні тіста начинку.

Скручуємо тісто з начинкою в щільний рулет і прибираємо під целофановий пакет, щоб тісто не завітрилося. Також чинимо з рештою тістом.

Тепер беремо перший, відпочивший рулет. Розрізаємо його навпіл по довжині, залишаючи не розрізаний один кінець рулету.

Звертаємо розрізані частини рулету равликом, причому зріз повинен бути зовні.

Равлика з другої частини рулету розміщуємо над першою. Кінець другої частини ховаємо внутрішньо, в середину.

І ось таку скручену паску краффін поміщаємо в форму.

Даємо підійти нашим паскам – краффінам ще хвилин 15 в теплому місці.

Випікаємо паски в духовці на середньому рівні перші 10 хвилин при температурі 200 градусів Цельсія, потім зменшуємо температуру до 180 градусів і випікаємо протягом 25 – 30 хвилин. Я включаю обидва тена без конвекції. Час випікання індивідуально і залежить від вашої духовки.

Готовим паскам я даю охолонути у формах, щоб вони не поламалися при вилученні з форм.

Не вдається скопіювати.