Дивовижні сочники з сиром: улюблений з дитинства смак
Легке розсипчасте тісто і соковита начинка – саме такими і виходять ідеальні домашні сочники. Готувати сочники в домашніх умовах дуже просто, тому кличте дітей – і їм, і вам, це сподобається.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти:
- 2 склянки борошна;
- 0,5 склянки цукру;
- 0,5 склянки сметани;
- 1 свіже куряче яйце;
- 100 грам м’якого вершкового масла;
- по дрібці солі і соди.
Начинка
- 50 грам сиру домашнього,
- 2 столові ложки цукру;
- 1 столова ложка манної крупи;
- 1 столова ложка борошна;
- 2 столові ложки сметани;
- один збитий білок.
Найсмачніші сочники з сиром: покроковий рецепт
Розтираємо 100 грам м’якого вершкового масла з половиною склянки цукру (можна за допомогою блендера), додаємо одне яйце і половину склянки сметани.
Всипаємо 2 склянки борошна, по дрібці солі і соди, все перемішуємо дерев’яною лопаткою (недовго, тісто не повинно стати тугим).
Загортаємо готове тісто в харчову плівку і відправляємо на півгодини в холодильник.
Поки тісто в холодильнику, починаємо готувати начинку.
У миску викладаємо 50 грам протертого через сито сиру (сир не повинен сухуватим, щоб начинка не розходилася), всипаємо 2 столові ложки цукру, по 1 столовій ложці манної крупи і борошна, 2 столові ложки сметани і один збитий білок. Можна додати в сирну масу родзинки, курагу, свіжі ягоди або будь-яке ягідне варення – теж буде дуже смачно.
Добре перемішуємо – начинка готова.
Розкачуємо качалкою тісто, вирізаємо за допомогою піали (або іншого посуду діаметром не менше 12 сантиметрів) кружечки, товщиною не більше 0,5 міліметрів.
Кладемо на одну половинку кружка 1 столову ложку сирної начинки, закриваємо другою половинкою тіста, трохи притискаємо рукою.
Викладаємо сочники на деко, застелене пергаментним папером (можна застелити фольгою або силіконовим килимком для випічки), і змащуємо жовтком.
Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці не більше 15 хвилин (але все залежить від якості саме вашої духовки). Якщо хочете, щоб сочники були м’якими, виймайте з духовки відразу, як підрум’яняться. Якщо любите хрусткі – потримайте трохи довше.