Дивовижні сочники з сиром: улюблений з дитинства смак

Легке розсипчасте тісто і соковита начинка – саме такими і виходять ідеальні домашні сочники. Готувати сочники в домашніх умовах дуже просто, тому кличте дітей – і їм, і вам, це сподобається.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Необхідні продукти:

  • 2 склянки борошна;
  • 0,5 склянки цукру;
  • 0,5 склянки сметани;
  • 1 свіже куряче яйце;
  • 100 грам м’якого вершкового масла;
  • по дрібці солі і соди.

Начинка

  • 50 грам сиру домашнього,
  • 2 столові ложки цукру;
  • 1 столова ложка манної крупи;
  • 1 столова ложка борошна;
  • 2 столові ложки сметани;
  • один збитий білок.

Найсмачніші сочники з сиром: покроковий рецепт

Розтираємо 100 грам м’якого вершкового масла з половиною склянки цукру (можна за допомогою блендера), додаємо одне яйце і половину склянки сметани.

Всипаємо 2 склянки борошна, по дрібці солі і соди, все перемішуємо дерев’яною лопаткою (недовго, тісто не повинно стати тугим).

Загортаємо готове тісто в харчову плівку і відправляємо на півгодини в холодильник.

Поки тісто в холодильнику, починаємо готувати начинку.
У миску викладаємо 50 грам протертого через сито сиру (сир не повинен сухуватим, щоб начинка не розходилася), всипаємо 2 столові ложки цукру, по 1 столовій ложці манної крупи і борошна, 2 столові ложки сметани і один збитий білок. Можна додати в сирну масу родзинки, курагу, свіжі ягоди або будь-яке ягідне варення – теж буде дуже смачно.

Добре перемішуємо – начинка готова.

Розкачуємо качалкою тісто, вирізаємо за допомогою піали (або іншого посуду діаметром не менше 12 сантиметрів) кружечки, товщиною не більше 0,5 міліметрів.

Кладемо на одну половинку кружка 1 столову ложку сирної начинки, закриваємо другою половинкою тіста, трохи притискаємо рукою.

Викладаємо сочники на деко, застелене пергаментним папером (можна застелити фольгою або силіконовим килимком для випічки), і змащуємо жовтком.

Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці не більше 15 хвилин (але все залежить від якості саме вашої духовки). Якщо хочете, щоб сочники були м’якими, виймайте з духовки відразу, як підрум’яняться. Якщо любите хрусткі – потримайте трохи довше.

Не вдається скопіювати.