Домашній зефір: улюблені ласощі своїми руками!

Крім того що така насолода не зашкодить фігурі, вона ще й шалено смачна. Зефір по-домашньому чудово поєднується з подрібненими горіхами і ягодами улюбленого варення.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Складові:

  • 1 л. кефіру
  • 200 мл. нежирної сметани
  • 200 гр. цукру
  • 2 ст. л. желатину
  • 500 мл. води
  • 5 гр. ванільного цукру

Пріготування:
Желатин замочити в теплій воді на 30-40 хвилин, потім на повільному вогні, безупинно розмішуючи, довести до кипіння, зняти з вогню і охолодити до кімнатної температури.

Кефір, сметану, звичайний і ванільний цукор перемішати і збивати віночком або міксером протягом 5-6 хвилин. Потім, продовжуючи збивати, тонкою цівкою ввести желатин і збивати ще 4-5 хвилин.

Отриману масу перекласти у форму і поставити в холодильник на 3-6 годин. Після застигання десерту зефір слід нарізати на порційні шматочки-брусочки. Замість ножа можна використовувати звичайні формочки для печива.