Рецепт «Золотої» паски від моєї бабусі
Ось Вам один з найкращих рецептів паски. Не забудьте поділитись з друзями.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Список продуктів:
- чотири склянки борошна
- 25 грам свіжих дріжджів
- стакан молока
- два яйця
- 70 грам вершкового масла
- 50 грам сметани
- склянка цукру
- чайна ложка ванільного цукру
- один яєчний білок – для глазурі
- 60 грам цукрової пудри – для глазурі
- 15 грам кондитерського посипання
- 20 грам куркуми
- дрібка солі
Поетапний процес приготування паски
Для початку зробимо опару. Для цього, необхідно розвести в молоці дріжджі, цукор і сіль. Молоко повинно бути теплим, приблизно, 38-39 градусів. Потім розчиняємо в молоці 40-60 грам борошна і залишаємо в теплому місці на 10-15 хвилин. Можна поставити на батарею і зверху накрити рушником.
Готовність опари визначаємо по появі дрібних бульбашок, як шапочка з піни. Додаємо в неї розтоплене масло, яйця, сметану і добре все змішуємо. Висипаємо куркуму, частину борошна і починаємо замішувати тісто. Спочатку це робиться ложкою, а потім, на робочій поверхні руками.
Тісто не повинно бути занадто крутим, але щільним і еластичним. Накриваємо його рушником і кладемо в тепле місце на півтори години. Тепер беремо родзинки і заливаємо їх кип’ятком. Через п’ять хвилин воду необхідно злити. Змішуємо родзинки з тістом. Обминаємо його і знову замішуємо його.
Тісто ділимо на чотири рівні частини. Форми змащуємо рослинною олією і перекладаємо в них тісто. Важливо пам’ятати, що форми заповнюються лише на третину, так як тісто ще підніметься.
Майбутні пасочки перекладаємо в теплу духовку на 30-40 хвилин, щоб піднялося тісто.
Коли тісто підніметься до країв, включаємо температурний режим на 180 градусів і випікаємоь паски 30-40 хвилин до утворення красивої золотистої скоринки.
Порада з приводу форм: Багато хто використовує алюмінієві, так як в них вироби не підгорають і не пристають до дна. Ще, популярністю користуються силіконові або антипригарні. Але, їх теж необхідно змащувати маслом перед використанням. Так вони прослужать набагато довше. За бажанням, також, можна використовувати і форми з паперу. Але їх краще класти в алюмінієві, так як, від ваги тіста, такі формочки, втрачають свою форму. Найкраще, паперові форми використовувати для маленьких виробів.
Даємо пасці охолонути, не виймаючи з форми. Потім акуратно витягаємо.
Приготуємо глазур. З’єднуємо один ячний білок з 60 грамами цукрової пудри і починаємо збивати. Скористайтеся для цього міксером. Починаємо з низької швидкості, а коли маса насититься киснем, більшуємо потужність і збиваємо до утворення густої піни.
Після цього додаємо цукрову пудру. Ось і все, глазур готова.
Цукрова пудра додасть їй ніжної консистенції. За бажанням, можна додати пару крапель лимонного соку.
Змащуємо верх паски глазур’ю і посипаємо посипкою. З наступаючим Вас світлим святом.