Ароматна картопля з грибами в духовці! Пісна страва
Картопля з грибами в духовці – проста і швидка в приготуванні страва з пікантним смаком. До складу цієї страви не входить м’ясо та інші продукти тваринного походження, тому її сміливо можна вживати під час посту!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- Картопля – 800 г
- Гриби (печериці) – 300 г
- Перець болгарський – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики
- Коріандр – 0,5 ч.л.
- Чорний мелений перець – 0,5 ч.л.
- Сіль за смаком
- Вода – 3 ст.л.
- Соняшникова олія – 2 ст.л.
Як приготувати картоплю з грибами
Картоплю нарізати часточками. Печериці – пластинками.
Солодкий болгарський перець нарізати невеликими шматочками.
З’єднати всі інгредієнти в зручній глибокому посуді, додати коріандр, перець, сіль і олію. Добре перемішати.
Овочі перекласти в форму для запікання. Форму закрити фольгою і запікати в духовці до готовності картоплі 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.
Поки страва готується в духовці приготуємо часникову заправку. Для цього необхідно подрібнити часник, будь-яким зручним для вас методом, додати 3 ст.л. води і добре перемішати.
Готову картоплю залити часниковою заправкою і запікати в духовці ще 5-10 хвилин, без фольги.
Готову страву подаєму гарачим, зверху посипавши свіжою зеленню. Смачного