Беру лимон, горіхи, курагу і готую тришаровий пиріг до чаю
Сьогодні я покажу як приготувати лимонний тришаровий пиріг з сухофруктами, курагою і лимоном. Така випічка до чаю порадує вас і ваших гостей. Рецепт пирога нескладний у приготуванні.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скрабничка рецептів
Необхідні продукти:
Тісто:
- борошно – 450 гр
- вершкове масло – 200 гр
- сіль – дрібку
- цукор – 60 гр
- розпушувач – 1 ч.л.
- молоко – 150 мл
Начинка:
- курага – 250 гр
- лимон – 2 шт
- цукор 100 гр
- борошно 3 ст.л
- горіхи – 200 гр
- цукор 100 гр
Як приготувати тришаровий пиріг
Почнемо з начинки. За допомогою м’ясорубки подрібнюємо 2 лимона разом з шкіркою, додаємо 100 г цукру і 3 ст л борошна, без гірки, перемішуємо і відставляємо в сторону. Дрібно подрібнюємо 200 г волоських горіхів, додаємо 100 г цукру і перемішуємо. Так само за допомогою м’ясорубки подрібнюємо 250г кураги.
Начинка готова, переходимо до тіста.
У миску всипаємо 450 г борошна, викладаємо 200 г вершкового масла, і руками перетираємо в дрібну крихту. Додаємо дрібку солі, 60 г цукру і 1 ч л розпушувача, перемішати до однорідності. У сухих інгредієнтах робимо невелике заглиблення і вливаємо 150 г молока, замішуємо пісочне тісто.
Розділяємо тісто на дві нерівні частини. Велика частина йде на основу, а меншу ділимо ще на 3 однакових частини. Стіл присипаємо борошном, викладаємо великий шматок тіста і розкатуємо в пласт. Отриманий пласт переносимо в форму застелену пергаментним папером, діаметром 22 см, робимо невеликі бортики і всипаємо першу горіхову начинку (можна трохи залишити на посипання пирога).
Зверху накриваємо другим шаром з бортиками, добре з’єднуємо перший шар з другим, притискаючи краї руками, викладаємо другу начинку з кураги, розрівняти. Зверху накриваємо третім шаром тіста з бортиками і так само добре з’єднуємо краї.
Викладаємо лимонну начинку і накриваємо останнім шаром тіста, добре з’єднуємо краї тіста і верх посипаємо горіховою крихтою. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо 50 хвилин.
Готовому пирогу даємо повністю охолонути! Дістаємо з форми, нарізаємо і подаємо до чаю. Смачного!