Рогалики з повидлом, які готую в піст
Сьогодні хочу поділиться рецептом смачної випічки без молока, кефіру і яєць.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Можна приготувати смачно і на звичайній воді. Тісто універсальне готується моментально, тільки замісили і можна відразу приступати до випічки. Можна з нього готувати хоч із солодкою начинкою і несолодкою начинкою. У мене сьогодні рогалики з сливовим повидлом.
Необхідні продукти:
Для тіста:
- вода – 200 мл (1 склянка)
- борошно – 450 г (3 склянки)
- соняшникова олія – 100 мл
- цукор – 1 ст.л.
- сіль – 1/3 ч.л.
- дріжджі – 5 гр (або сирі 10г)
Для начинки:
- повидло – 1 склянка
Як приготувати рогалики з повидлом
Беремо теплу воду 200 мл, вливаємо в миску, додаємо 5 грам сухих дріжджів, можна замінити на сирі, буде потрібно 10 гр.
Додаємо цукор 1 ст.л., 1/3 ч.л. солі, перемішуємо і додаємо борошно 450 грам, і вливаємо олію 100 мл, замішуємо тісто.
Тісто виходить м’яке, пластичне, приємне в роботі, до рук не липне.
За бажанням можна дати тісту постояти хвилин 10-15 або відразу приступити до випічки.
Для зручності ділю на 3 частини, беру одну частину, розкачую з неї пласт товщиною приблизно 5 мм, тепер розрізаємо на сектори.
Кладемо на край начинку будь-яку, у мене сьогодні сливове повидло і загортаємо як рогалики.
Кладемо на деко, ставимо в розігріту духовку і випікаємо при 180 градусах 20 хвилин або орієнтуйтеся по своїй духовці.
Готові рогалики подаємо до чаю. Це дуже смачні пісні рогалики і не означає, що не смачні.