Простий та корисний салат моркви з часником та горіхами
Морква вважається незмінним компонентом багатьох салатів завдяки високому вмісту в ній каротину, такого корисного для нашого організму. В стравах, зокрема в салатах, морква дуже добре поєднується з часником. І якщо ти не противниця гостренького, то рецепт моркви з часником саме для тебе.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Сьогодні пропонуємо твоїй увазі рецепт моркви з часником в сирому вигляді, бо саме в сирих, а не варених овочах зберігається найбільше вітамінів. Заправляй такий салат майонезом, сметаною або олією, оскільки каротин є жиророзчинним вітаміном, так він краще засвоюється нашим організмом.
Мабуть, це оптимальний рецепт моркви з часником за критерієм швидкості і простоти приготування, користі й смаку.
Сирий салат: рецепт моркви з часником – інгредієнти:
- 400 г моркви,
- 3-5 зубків часнику,
- 100 г волоських горіхів,
- 2 ст. ложки майонезу,
- чорний мелений перець за смаком,
- сіль за смаком.
Сирий салат: рецепт моркви з часником – приготування:
Волоські горіхи трохи обсуши на сковороді і подрібни у блендері.
Моркву помий, почисти і потри на крупній або середній тертці.
Часник потри на дрібній тертці або пропусти через часничницю.
За смаком можна додати тертий твердий сир.
З’єднай моркву з часником і горіхами, посоли, поперчи, заправ майонезом і перемішай. Салат готовий!
Виклади його в салатницю і подавай із гарніром або м’ясом.
Смачного!