Ось як солити шикарно скумбрію за добу: рецепт моряків
Безперечно, є багато всіляких дуже смачних рибних страв. З великої різноманітності страв мені і моїм домочадцям найбільше подобається страва, рецептом якої зі мною поділилася подруга. В якості основного інгредієнта я використовую скумбрію.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Цю страву я роблю з наступних продуктів:
- Скумбрія. Риби мені знадобиться півтора кілограма.
- Двох лаврових листків.
- Двох чайних ложок солі.
- Часнику. Досить буде трьох зубчиків.
- Чорного перцю у вигляді горошин (вистачить семи штучок).
- Цукрового порошку (однієї чайної ложки).
З чого слід почати? Підготовчий етап
Моя знайома мені порадила готувати скумбрію наступним чином. Перш ніж цю рибу засолити, я її обробляю. В районі зябер відсікаю голову і розрізаю тушку уздовж хребта.
Це необхідно для того, щоб риба швидше просолилася. На даному етапі дуже важливо не пошкодити ножем нутрощів. Слід знати, що в черевці дуже багато риб’ячого жиру. Його бажано зберегти. Після займаюся чищенням черевної порожнини. Після в окремій посудині змішую вказану кількість перцю, солі і цукрового порошку. Сюди ж кидаю лаврові листки.
Зубчики часнику я кладу на обробну дошку і нарізаю таким чином, щоб у мене вийшли акуратні тонкі пластинки.
Їх я потім розкладу на м’якоть і рясно посиплю скумбрію приготовленою сумішшю з спецій. Важливо, щоб раби була оброблена як із зовнішнього, так і з внутрішньої сторони.
Що робити далі?
Тепер скумбрію я складаю і визначаю в посудину таким чином, щоб шматочки вийшли щільно притиснутими один до одного. У такому вигляді заготовка повинна постояти протягом доби в холодному місці. Найкраще рибу класти в морозильну камеру. Щоб продукція відмінно просолилася і зберігалася, додатково я її ще обертають тканиною.
Перед тим як подавати цю страву на стіл, скумбрію розгортаю і акуратно видаляю хребет і кісточки. Після рибку нарізаю і ставлю на стіл в красивому блюді.
На закінчення
Якщо ви все зробите, слідуючи даним рецептом, то зможете порадувати себе і своїх гостей дуже смачним і запашним стравою. Примітно, що м’ясо скумбрії після засолювання виходить дуже ніжним. Риба відмінно поєднується з різними гарнірами. Наприклад, я її подаю до відвареної картоплі з цибулею.