Навчилася готувати повітряний і дуже смачний хліб на плиті: ніхто не вірить, що я печу його не в духовці
Такий хліб приготувати легко та ще й на сковороді, смак просто неймовірний, а ще пухкий та ароматний. Зараз ділюся цим рецептом з вами, адже ви повинні переконатися, що смачний хліб можна приготувати й на сковороді.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки
Інгредієнти для сковороди діаметром 26-28 см:
- Вода (тепла) – 375 мл.
- Цукор – 1-1,5 ст. ложка
- Дріжджі сухі – 7-8 гр.
- Сіль – 1-1,5 ч. л.
- Борошно – 600-700 г
- Рослинна олія – 40-50 мл
Приготування:
Змішати дріжджі з сіллю, цукром, молоком з теплою водою, потім додати просіяне борошно й замісити тісто. Воно має бути рідким. Його найкраще розмішувати ложкою, додати олію й продовжувати мішати руками. Тягуче тісто накрити рушником й залишити підійти в теплому місці.
Я помістила тісто в мікрохвильовку, також сюди поставила склянку з гарячою водою. Закрила дверцята, але мікрохвильовку не вмикала. Так за 40 хвилин моє тісто підійшло.
Присипати робочу поверхню борошном й обімнути тісто. Далі розмістити його на суху сковороду.
Руками злегка притискаю тісто, накриваю рушником або кришкою і даю постояти хоча б 20-30 хвилин. Після цього вмикаю мінімальний вогонь й накриваю все кришкою. За 35 хвилин мій хліб вже готовий з одної сторони, тоді його перевертаємо на іншу сторону та ще готую
Накриваю сковороду високою кришкою або інший сковородою хвилин.
Готовий хліб виймаю, даю йому охолонути і можна подавати на стіл.
Смачного!