Дерун-чебурек: смажимо розміром зі сковороду і додаємо начинку. Одним можна наїстися на півдня

Дерун-чебурек хороший тим, що їм одним можна легко наїстися на півдня. Робиться він як звичайний дерун, тільки розмір у нас буде з сковороду. Потім в основу додаємо начинку — вона може бути будь-який за смаком. Ми зробимо з грибами, буде дуже смачно і ситною.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Начинку зробимо в першу чергу — візьмемо 100 грамів печериць, обсмажити їх з цибулею і поки відкладемо.

Перейдемо до самого деруни. Беремо 3-4 картоплини, половинку ріпчастої цибулі і трохи борошна, вона потрібна для закріплення консистенції.

Чистимо і натираємо картоплю на тертці, сюди ж додаємо цибулю. Солимо і додаємо спеції за смаком. В кінці присипаючи трохи борошна — інакше дерун буде складно перевертати.

За допомогою розміру терки можна варіювати текстуру деруни. Якщо використовувати дрібну тертку — він буде рівномірним і більше схожий на тісто (як в рецепті), якщо ж взяти велику, то дерун вийде рельєфним.

Ставимо сковороду на вогонь, додаючи трохи олії і починаємо смажити дерун.

Смажимо з двох сторін по 2-3 хвилини, до утворення золотистої скоринки. Як тільки дерун готовий, перекладаємо його на тарілку, додаємо на одну половину начинку і формуємо чебурек.

Зверху можна потерти трохи сиру.

Подаємо як зазвичай, із зеленню і сметаною. Незважаючи на те, що м’яса тут немає, виходить дуже ситно — одного такого деруни-чебурека легко вистачить до обіду!