Той, хто придумав цей шедевр, заслуговує нагороду. Звичайна картопля виходить в два рази смачніше

Закусочний торт, сформований з картопляних млинців з начинкою з сиру, цибулі та свіжої зелені – це просто, оригінально, надзвичайно смачно і дуже ароматно. Така закуска відмінно підходить до шашликів на пікніку.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • картопля, 1 кг;
  • яйця, 2 шт;
  • борошно, 5 ст.л;
  • яйця варені, 3 шт;
  • сирок плавлений, 2 шт;
  • цибуля, 1 шт;
  • кріп і петрушка;
  • цукор, 1.5 ч.л;
  • сіль, 2 ч.л;
  • оцет 9%, 2 ст.л;
  • сметана і майонез по 4 ст.л;
  • сіль, перець, спеції.

Процес приготування

Картоплю натираємо на дрібній тертці, солимо за смаком і перчимо.

Порада: можна натерти картоплю і залишити на час, щоб вона пустила сік, який потім зливається. При сухуватій картоплі, сік можна не зливати.

Вбиваємо в картопляну масу 2 яйця, додаємо борошно і вимішуємо до однорідності.

Змащуємо сковорідку олією і випікаємо тонкі картопляні млинці. Охолоджуємо їх.

Ріжемо цибулю дрібним кубиком, змішуємо з сіллю і цукром, оцтом і теплою водою (одну чайну ложку солі, півтори чайні ложки цукру, дві столові ложки оцту).

Перемішуємо масу і залишаємо маринуватися поки маса не стане холодною.

Варені яйця натираємо на тертці разом з сирками, змішуємо з нарізаною зеленню.

Зціджуємо і віджимаємо цибулю.

Формуємо торт, змащуючи кожен млинець сметаною або майонезом.

Викладаємо цибулю, посипаємо зеленню і яйцями з сиром.
Накриваємо млинцем і знову все повторюємо.

Збираємо весь торт, накриваємо плівкою і ставимо в холодильник охолонути.

Такий апетитний закусочний тортик можна ще й прикрасити за смаком і подавати на святковий стіл.

Не вдається скопіювати.