Картопля по-австралійськи – готується дуже просто

Спробуйте, таким способом картопля виходить дуже смачною, м’якою і на вигляд симпатичною! Готується дуже просто.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Складові

  • Картопля – 6-7 шт.
  • Сир – 50гр.
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Кріп – 3 гілочки
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Соєвий соус – 1 ч. л.

Покроковий рецепт приготування “картоплі по-австралійськи”

Відваримо картоплю в підсоленій воді до готовності 15-20 хвилин з моменту закипання.

У миску наливаємо 2 ст. л. рослинного олії, кладемо 2-3 зубчики часнику пропущених через прес, 1/3 ч. л. солі.

Перемішуємо.

Кріп дрібно нарізати, твердий сир 50 грам натремо на грубій тертці. Готову картоплю зливаємо, дамо їй трохи охолонути, щоб не обпектися. І тепер беремо картоплю і злегка придавлюємо, щоб її злегка приплюснути.

Беремо форму для запікання та змащуємо її олією.

Кладемо картоплю, змащуємо олією з часником.

Посипаємо зеленню, можна додати ароматні трави розмарин або чебрець.

Скроплюємо соєвим соусом і посипаємо тертим сиром. Ставимо в розігріту духовку до 200 градусів та запікаємо 15-20 хвилин, до зарум’янювання.

Не вдається скопіювати.