Малосольна скумбрія: закуска до свята без зайвої метушні

Існує тільки два методи засолювання риби – сухий і в розсолі. Кожен варіант посвоєму цікавий і дає неповторний результат.
Мій рецепт заснований на використанні розсолу. Цей метод, на мій погляд, один з кращих. Можна приготувати досить великі шматки риби, вона все одно вийде дуже ніжною, але щільною, а смак вийде збалансованим.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Продукти, необхідні для приготування страви:

  • 1 велика скумбрія;
  • 2,5 ст. л. солі;
  • 8 ягід сушеного барбарису;
  • 2 ч. л. гірчиці в зернах;
  • 2 лаврові листки;
  • половина ч. л. меленого імбиру;
  • по 1 ч. л. сушених чебрецю і петрушки;
  • головка червоної цибулі;
  • літр води.

Тушку треба розморозити в холодильнику. Можна не чекати повного відтавання: так обробляти рибу буде легше. Відокремте голову, плавники і хвіст.

Приберіть нутрощі і чорну плівку зі стінок черевця.

Візьміть каструлю, залийте водою всі перераховані розтерті спеції і ретельно все перемішайте.

Поставте посуд на вогонь і дочекайтеся закипання. Приберіть каструлю з плити, накрийте її кришкою, залиште остигати і настоюватися.

Підготовлену тушку наріжте на порційні шматки товщиною від 1,5 до 2 см.

Почистіть і промийте цибулю, наріжте її півкільцями.

Скляну банку відповідного об’єму треба добре вимити і висушити. Додайте на дно ємності першим шаром шматки з хвостової частини риби зрізами вгору.

Розподіліть цибулю, а потім викладіть нові порції.

Кладіть скумбрію шарами, чергуючи їх з цибулею, поки банка не наповниться.

Залийте рибу остиглим до кімнатної температури розсолом.

Накрийте банку харчовою плівкою і залиште на столі приблизно на 2 години, а потім приберіть в холодильник.

Через 10 годин закуска буде готова. Перед подачею на стіл шматочки висушіть паперовими рушниками і розкладіть на тарілці.

Можна змастити скумбрію рослинним олією, прикрасити свіжою і маринованою цибулею, лимоном, кропом. Смачного!

Не вдається скопіювати.