Зелені помідори, які сподобаються всім
Смачні помідори на зиму!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбинчка рецептів
Продукти на 3 банки об’ємом 1,5 л:
- помідори – 2,5 кг
- хрін корінь або листя
- кріп – 50 гр
- петрушка – 50 гр
- часник – 1 головка
- гострий перець – 1 шт
Маринад:
- вода – 1, 5 л
- оцет 9% – 150 мл
- 2 ст.л солі з гіркою не великою
- 4 ст.л цукру
Банки стерилізуємо 15 хвилин!
Як приготувати зелені помідори
Натираємо часник на грубій терці (можна пропустити через прес). Прибираємо насіння з гострого перцю (хто не любить дуже гостре), розрізаємо перець навпіл і нарізаємо смужками і подрібнюємо його.
Багато зелені дрібно нарізаємо. Беремо салатник і з’єднуємо нарізану зелень, гострий перець, часник. Добре перемішуємо. Це буде начинка для помідорів.
Помідори розрізаємо навпіл, але не дорізати до кінця. І фаршируємо помідори начинкою.
Банки стерилізуємо в духовці (у мене 1,5 літрові банки) при температурі 150 градусів 10-15 хвилин. Кришки кип’ятимо.
На дно банки викладаємо листя хрону і щільно заповнюємо банки помідорами.
І заливаємо банки кип’ятком до самого верху. Прикриваємо кришками і залишаємо на 10 хвилин.
За допомогою спеціальної кришки зливаємо банки.
Готуємо маринад для трьох 1,5 літрових банок – з розрахунком на 1,5 літра води.
Додаємо сіль, цукор, добре перемішуємо і проварюємо близько 3-4 хвилин до повного розчинення солі та цукру. Заливаємо оцет. Ще даємо прокипіти пару хвилин.
Готовим маринадом заливаємо банки і прикриваємо кришками, відправляємо стерилізуватися.
На дно каструлі кладемо серветку, кладемо банку і заливаємо теплою водою.
Після закипання стерилізуємо 15 хвилин. Щільно закриваємо кришками і перевертаємо банки на кришки.
Вкриваємо банки пледом і залишаємо до повного охолодження. Смачного!