Цукерки більше не купую: знайшла рецепт смачних домашніх ірисок з мигдалем

«Мигдальний ірис» — звучить апетитно, виглядає привабливо, а на смак просто чарівно. Якщо вам набридли магазинні цукерки, я пропоную вам рецепт домашнього десерту, перед яким встояти просто неможливо. Домашні іриски — це тепер мій фаворит.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Підготовка інгредієнтів

Для приготування домашнього мигдалевого ірису я використовую:

  • півсклянки води;
  • 2,5 склянки цукрового піску;
  • 2 склянки солоного масла;
  • півсклянки кукурудзяного сиропу;
  • чверть чайної ложки морської солі;
  • дві чашки мигдалю;
  • одну чайну ложку чистого екстракту ванілі;
  • дві склянки шоколадної стружки.

Інструкція по приготуванню

Для того щоб приготувати іриски з мигдалем, велику форму для випічки я змащую маслом і відставляю її в сторону. Одну сторону кухонної лопатки змащую маслом і теж відкладаю її. Потім у велику глибоку каструлю я розміщую цукор, масло, наливаю воду і кукурудзяний сироп, висипаю морську сіль, а потім нагріваю все це на середньому вогні, поки масло не розплавиться. Мінімальний обсяг ємності повинен скласти 4 л. Як тільки масло розтопиться, в ємність слід додати мигдаль. Все це слід продовжувати варити на середньому вогні, постійно помішуючи лопаткою, яка здатна витримувати високу температуру. Каструля повинна залишатися на вогні протягом 45 хвилин.

У міру приготування суміш почне пузиритися і загусати. Ви повинні постійно помішувати. Ви дізнаєтеся, що ірис готовий, коли маса буде досить твердою, щоб її сформувати. Переконатися в цьому можна за допомогою лопатки. Друге, на що слід звернути увагу, це темно-коричневий колір суміші. Для того щоб остаточно переконатися, що цукерка готова, слід використовувати термометр. Температура повинна скласти приблизно 130 градусів. Коли відмітка на термометрі досягне цієї цифри, слід додати ванільний екстракт і все добре перемішати.

Як тільки ірис буде готовий, його слід помістити на деко, змащене маслом, і рівномірно розподілити склад за допомогою лопатки. Поверх ще теплого ірису потрібно вилити шоколадну крихту і залишити все в такому стані на 5 хвилин, а потім рівномірно розподілити шоколад по поверхні. Майбутні цукерки слід залишити при кімнатній температурі на 24 години або на ніч. Через добу слід розламати ірис на шматочки руками і можна насолоджуватися.

Мої рекомендації

Не слід обмежувати себе у використанні різноманітності шоколадної крихти, якій ви будете посипати ірис зверху. Шоколад може бути напівсолодких, темним, молочним. Крім того, в ірис можна покласти самі різні начинки. Це може бути не тільки подрібнений мигдаль, але і кондитерська посипання, а також морська сіль. Цей список не є повним.

Просто дайте волю своїй уяві. Для цього рецепта знадобиться бланшує мигдаль, який продається без шкірки. Він є сирим, що і потрібно. Замін тут я не рекомендую. Не забувайте помішувати ірис протягом 45 хвилин безперервно. В іншому випадку можна буде попрощатися з якісним домашнім ірисом, консистенція вже не буде ідеальною, а маса прилипне до стінок і дну.

Не вдається скопіювати.