Найсмачніші кабачки на зиму! Просто неймовірні!

Сьогодні хочу запропонувати вам один з моїх улюблених рецептів маринованих кабачків. Кабачки виходять неймовірно смачні, в міру пікантні з незабутнім смаком!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Спробуйте приготувати і ви обов’язково будете задоволені.

Продукти (на дві півлітрові банки):

  • Кабачки – 4 – 5 шт (невеликі, молоді)
  • Часник – 2 зубчики
  • Зерна гірчиці – 1 ч.л
  • Зелень – кріп, петрушка
  • Лавровий лист – 2 шт
  • Перець чорний горошок – 8 – 10 горошин
  • Перець духмяний – 4 горошини
  • Гіркий перець – за бажанням

Маринад (на 4 півлітрові баночки, при щільному укладанню):

Вода – 1 літр
Сіль – 50 гр (2 ст.л з невеликою гіркою)
Цукор – 65 гр (3 ст.л без гірки)
Оцет 9% – 75 мл (5 ст.л)

Як приготувати смачні мариновані кабачки

Беремо кабачки. Нарізаємо кабачки кружечками завтовшки 5 мм. Кабачки беремо молоді з ніжною шкіркою. Також дрібно січемо зелень. У мене кріп і петрушка.

Беремо чисті банки (у мене пів літрові) добре вимиті але не стерилізовані.

На дно банок укладаємо спеції, зелень. Часник також подрібнюємо і кладемо по зубчику в кожну баночку. Туди ж кладемо половину ч.л. зерен гірчиці, по маленькому лавровому листку в кожну банку і перець горошком штук 5 і по 2 горошини запашного перцю. Кабачки укладаємо в банки щільно. Між кабачками кладемо ще зелень.

Маринад

Одного літра маринаду вистачає на 4 півлітрові банки.
У каструльку наливаємо 1 л води, додаємо 2 ст.л. з невеликою гіркою солі 3 ст.л. без гірки цукру і коли все закипить додаємо 5 ст.л. 9% оцту, це 75 мл.

Просто не закручуючи накриваємо кришками і ставимо стерилізувати. Для цього на дно іншої каструлі укладаємо марлю, в ємність наливаємо трохи гарячої води ставимо в неї банки і заливаємо гарячою водою до плічок банок. Таким чином стерилізуємо банки з моменту закипання 7 хвилин.

Потім баночки закатуємо кришками і все.

Наші кабачки готові. Такі кабачки спокійно зберігаються при кімнатній температурі.

Смачного!