Ніжний і смачний пиріг за копійки! Готую по вихідним

Рецепти пирогів на кефірі користуються популярністю через простоту приготування і невеликий набір продуктів. Виходить така здоба дуже м’якою і ніжною, відмінно підходить до чаю і кави.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Необхідні продукти:

  • борошно, 160 г;
  • масло вершкове, 100 г;
  • яйця, 2 шт;
  • ванілін за смаком;
  • сіль дрібка;
  • розпушувач, 1.5 ч.л;
  • кефір, 100 мл;
  • кави, 3 ч.л;
  • цукор, 180 г.

Покроковий процес приготування:

Яйця з’єднуємо з цукром і ваніліном і збиваємо до білої маси.
Масло вершкове заздалегідь виймаємо з холодильника, щоб воно стало м’яким.

Додаємо масло в масу і збиваємо.

У теплий кефір всипаємо каву. Перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин, щоб все добре розчинилося.

Виливаємо кефір в масу і збиваємо.

Просіваємо борошно, з’єднуємо з розпушувачем і всипаємо в масу, збиваємо тісто.

Форму застеляємо пергаментом і виливаємо тісто, рівномірно розподіляємо.

Випікаємо при 180 градусах близько 30 – 40 хвилин.

Готовність перевіряйте шпажкою.

Остиглий пиріг можна обсипати цукровою пудрою або зробити солодкий сироп і просочити пиріг. Смачно подавати пиріг з журавлинним або іншим ягідним соусом, шоколадом.