Кабачки на зиму зі смаком білих грибів: покроковий рецепт з фото
Якщо не знати що це кабачки, то можна подумати що ви їсте білі грибочки.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Завдяки правильному поєднанню спецій, кабачки за смаком нагадують білі гриби.
Приготуйте невелику партію на пробу і ви.
Я закатую 10 літрів на зиму такої заготовки, додаю кабачки в різні салати або просто подаю з картоплею і м’ясом. Дуже смачно.
Складові:
- кабачки – 1,5 кг;
- часник – 4 зуб;
- сіль – 1 ст. лож;
- чорний мелений перець – 1 ч. лож;
- цукор – 3 ст. лож;
- рослинна олія – 120 мл;
- оцет 9% – 120 мл;
- перець чилі – 1 шт;
- кріп – 20 гр;
- петрушка – 20 гр.
Консервовані кабачки на зиму, покроковий рецепт приготування
Кабачки помити і порізати невеликими брусочками. Скласти в глибоку миску або каструлю. Вибирайте молоденькі невеликі кабачки.
Часник почистити і подрібнити, додати до кабачків.
Туди ж додати сіль, цукор, рослинну олію, чорний перець.
Додати оцет, подрібнену зелень, і порізаний кільцями гострий перець чилі (перець чилі можна замінити дрібкою червоного меленого перцю.).
Вміст миски гарненько перемішати.
Залишити на столі на 3 години.
За цей час підготувати банки. їх потрібно добре помити.
Розкласти заготовку по банкам, разом з соком який вони виділили.
Стерилізувати 7-8 хвилин.
Вийняти з води і закатати. Перевернути кришкою вниз і укутати в що щось тепле.
Після того як вони повністю охолонути перенести в льох або комору.