Класичний торт Медовик: тонкі коржі і смачний крем

Привіт, друзі! Думаю смак медовика знайомий кожному, для мене це смак дитинства! Я сьогодні покажу і розкажу вам, як я готую Медовик з тонких коржів.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Цей рецепт мені дуже подобається тим, що на просочення торта йти всього 20- 30 хвилин і можна пробувати!

Необхідні продукти:

  • Борошно – 450-500 грам (в тісто)
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 200 грам
  • Мед – 2 ст.л.
  • Масло вершкове – 50 грам
  • Сода харчова – 2 ч.л. без гірки
  • Сіль дрібка

Крем:

  • Вершковий сир – 400 г.
  • Цукрова пудра – 2 ст.л.
  • Ванілін за смаком
  • Молоко – 500 мл.
  • Яйця – 2 шт.
  • Крохмаль – 40 грам
  • Цукор – 80 грам (або за смаком)
  • Масло вершкове – 30-40 г.

Як приготувати торт Медовик

1) У сотейник розбиваю два яйця.

2) Далі додаю 200 г цукру, мед і дрібку солі.

3) Добре все перемішую і додаю вершкове масло 50 грам.

4) Ставлю посуд на мінімальний вогонь, весь час мішаю віночком. Потрібно щоб цукор розчинився.

Маса стане гарячою, але вона не повинна кипіти. Якщо у вас немає посуду з товстим дном, тоді замість мінімального вогню можна скористатися водяною банею.

Маса стане гарячою, але вона не повинна кипіти. Якщо у вас немає посуду з товстим дном, тоді замість мінімального вогню на пиляйте, можна скористатися водяною банею.

5) Коли цукор розчиниться, я додаю соду (2 ч.л.без гірки)

6) Дуже активно перемішую соду і майже відразу з’являється піна. Як добре піднялася піна, прибираю сотейник з вогню.

7) Тепер додаю просіяне борошно. Борошно всипаю поступово, роблю тісто. Як вийшло зібрати тісто в грудку, переношу його на стіл, посипаний борошном.

Загалом в тісто зазвичай йде 450-500 грам борошна, тісто виходить дуже м’яким і липким. Сильно борошном його забивати не потрібно, достатньо просто добре посипати стіл борошном, щоб тісто не прилипало і продовжувати роботу. Поки тісто ще тепле і м’яке, я його відразу ділю на 13-15 частин, кожен шматочок вагою приблизно 50-60 грам.

Дуже багато риби

З кожного шматочка тіста роблю кульку. Готові кульки прибираю під плівку і залишаю на 15 хвилин.

За цей час підготую заварну частину крему.

1) Молоко – 500 мл. ставлю на вогонь і грію до гарячого стану, але не доводжу до кипіння.

2) Беру два яйця.

3) Сюди ж всипаю цукру (80 г.) і крохмаль (40 г).

4) Добре все перемішую до однорідності і вливаю гаряче молоко. Спочатку молоко вливаю маленькими порціями, добре перемішую віночком. Як влила все молоко, вирушаю до плити. Крем заварюю на середньому вогні до загустіння.

Крем весь час потрібно мішати, щоб він не пригорів. Як з’явилися перші бульки можна крем спробувати. Якщо крохмаль відчутний (відчуваються крупинки), значить заварюю ще 40-60 секунд і потім знімаю з вогню.

У гарячий крем я додаю 30-40 грам вершкового масла. Добре перемішую, коли масло розтанула, я накриваю крем харчовою плівкою в контакт щоб на кремі не утворилася суха скоринка, заварний крем дуже швидко висихає.

Крем потрібно остудити до кімнатної температури. Можна навіть охолодити.

Якщо на вулиці холодно, крем прибираю на балкон, так він швидше остигає.

Тепер продовжую приготування коржів.

Беру шматочок тіста і роблю з нього корж. Коржі потрібно розкатувати в великій кількості борошна, так як тісто липке.

Під час розкатування тісто весь час рухаю і перевіряю щоб воно ніде не прилипло, зробила рух качалкою, покрутила тісто, знову рух качалкою і знову покрутила тісто і тд.

Тісто розкатую дуже тонко. Далі за допомогою кришки вирізаю коло. Діаметр моєї кришки 24 см.

Тісто перекладаю на деко застелений папером для випічки.

Використовуйте якісний папір (силіконізований) або просто рясно посипайте деко борошном і випікайте без паперу.

Коржі випікаю при температурі 180 градусів, 3-4 хвилини. Як тільки корж зарум’яниться, дістаю з духовки. Я завжди засікаю час коли випікаю перший корж, далі вже включаю таймер, щоб не упустити момент і в той час як один корж випікається, я розкатую інший. Загалом на випічку коржів йде близько 30 хвилин.

Поки коржі гарячі, вони м’які і гнучкі, після охолодження коржі стають крихкими. Коли коржі охолонуть, пензликом можна змести зайву муку.

Обрізки тіста я випікаю окремо для прикраси торта.

Коржі готові, залишилося приготувати крем і зібрати торт.

Для крему також візьму 400 г. вершкового сиру.

До вершкового сиру я додаю 2 столові ложки цукрової пудри і ванілін за смаком, все добре перемішую і буду додавати остигну заварну частину крему.

Додаю заварний крем частинами. Крем виходить дуже смачним. Домашній вершковий сир надає приємну кислинку цьому крему.

Крему виходить багато, якщо викладати по дві столові ложки на корж, цього крему вистачити на 15 коржів. Якщо викладати по три ложки, тоді цього крему вистачити на 11-12 коржів.

амість такого крему можна також взяти сметану 20-25%, змішати її з цукровою пудрою до смаку і буде теж дуже смачно. Знадобиться 800 грам сметани.

Медовик я зазвичай прикрашаю просто, посипаю дрібною крихтою з обрізків.

Готовий медовик прибираю в холодильник на 20-30 хвилин і можна пробувати!

Не вдається скопіювати.