М’ясні биточки з грибами в духовці

Новий варіант приготування м’ясних котлет з фаршу. З фаршу формуються плоскі битки, зверху викладається начинка з овочів і грибів. Запікається страва під сирною скоринкою, вона повинна вийти м’якою і соковитою, зажарювати сир не потрібно. М’ясні биточки з начинкою відмінно підійдуть до будь-якого гарніру, їх можна готувати, не тільки до повсякденної трапези, але і на святкові заходи.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти:

  • Свинячо-яловичий фарш – 600 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Часник – 3 зубчик
  • Шматочок хліба – 2 шт
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Сіль – 1/2 ч.л
  • Гриби – 300 г
  • Морква – 1 шт
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт
  • Яйце куряче – 1 шт
  • Майонез – 2 ст.л
  • Сіль для начинки – 1/3 ч.л
  • Твердий сир – 150 г

Як приготувати м’ясні биточки

Пшеничний батон поламайте на невеликі шматки, помістіть в глибоку ємність, залийте водою або молоком. Дайте постояти 5 хвилин, щоб батон розмокнув.

Цибулю і часник очистити, нарізати довільними шматками, помістіть в чашу блендера. Батон відіжміть від рідини, також покладіть в чашу.

Овочі та м’якоть перебийте до однорідності, додайте до м’ясного фаршу.

Суміш присипте сіллю і меленим перцем, перемішайте. Після фарш відбийте руками, піднімаючи невеликі порції вгору і різко кидаючи в ємність або на дощечку.

Головку цибулі очистити, нарізати дрібними кубиками, закиньте на розігріт поверхню сковорідки, попередньо змащену олією. Смажте цибулю до напівпрозорого стану. Моркву очистіть, натріть на грубій терці, додайте до цибулі, перемішайте. Овочі пасеруйте на середньому вогні до м’якості приблизно 5 хвилин.

Печериці промийте, наріжте кубиками середнього розміру, обсмажте в олії до готовності 3-5 хвилин.

Смажені овочі та гриби покладіть в одну ємність, додайте майонез або сметану, присипте сіллю і перцем, перемішайте.

Вбийте в масу одне яйце, ще раз перемішайте.

Фарш розділіть на 9 рівних частин вагою по 80 г. Викладіть їх на деко у вигляді плоских кружечків однакового розміру. Для цього візьміть невелике формувальне кільце, всередину покладіть фарш, розрівняти і притисніть товкачем.

На м’ясні заготовки викладіть гірки суміші овочів і грибів.

Твердий сир натріть на дрібній тертці. Сирною стружкою присипте кожен виріб. Деко з вмістом поставте в розігріту духовку. Запікайте страву 25 хвилин при температурі 200 градусів.

Готову страву трохи остудіть, опдайте на стіл. Смачного!