Великодня паска за сімейним рецептом – повітряна і дуже смачна
Паски традиційно печуть із здобного, дріжджового тіста. Виходять вони повітряними, пишними, не пустими, дуже ароматними і смачними, особливо, якщо ароматизувати їх лимонною цедрою, іншими спеціями. Цим рецептом я користуюся вже багато років і ще жодного разу не пошкодувала.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно, 300 г;
- дріжджі сухі, 4 г;
- молоко або вершки, 150 г;
- жовтки, 7 шт;
- цукор, 50 г;
- масло вершкове жирне, 75 г;
- сіль, дрібка;
- ванілін за смаком.
Процес приготування
Молоко нагріваємо до теплого стану і розчиняємо в ньому дріжджі, всипаємо частину борошна і вимішуємо до однорідності.
Порада: густота тіста така, як для оладок. Якщо маса рідка, просто додаємо більше борошна.
Опару залишаємо на 3 години в теплому місці, накривши.
З’єднуємо цукор і сіль, додаємо жовтки. Збиваємо жовтки до білої маси.
Всипаємо борошно, додаємо ванілін.
З’єднуємо з опарою, вимішуємо і частинами додаємо розм’якшене вершкове масло і вимішуємо тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук.
Накриваємо тісто і залишаємо на 2 – 3 години в теплому місці.
Обминаємо тісто і за бажанням ще вмішуємо різні добавки: родзинки, цукати, лимонну цедру і т.д.
Ділимо тісто на 2 частини, кожну укладаємо в форму для пасок, залишаємо на пару годин в теплі.
Випікаємо при 180 градусах 5 хвилин потім змащуємо верх пасок збитим яйцем і далі випікаємо близько 1 години, пробуємо готовність паличкою.
Охолоджуємо на рушнику, вийнявши з форми і перевертаючи з боку на бік.
Паски прикрашаємо на свій смак. Я покриваю білками і посипаю солодкими прикрасами або шоколадними шматочками.