Великодня паска за сімейним рецептом – повітряна і дуже смачна

Паски традиційно печуть із здобного, дріжджового тіста. Виходять вони повітряними, пишними, не пустими, дуже ароматними і смачними, особливо, якщо ароматизувати їх лимонною цедрою, іншими спеціями. Цим рецептом я користуюся вже багато років і ще жодного разу не пошкодувала.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно, 300 г;
  • дріжджі сухі, 4 г;
  • молоко або вершки, 150 г;
  • жовтки, 7 шт;
  • цукор, 50 г;
  • масло вершкове жирне, 75 г;
  • сіль, дрібка;
  • ванілін за смаком.

Процес приготування

Молоко нагріваємо до теплого стану і розчиняємо в ньому дріжджі, всипаємо частину борошна і вимішуємо до однорідності.

Порада: густота тіста така, як для оладок. Якщо маса рідка, просто додаємо більше борошна.

Опару залишаємо на 3 години в теплому місці, накривши.
З’єднуємо цукор і сіль, додаємо жовтки. Збиваємо жовтки до білої маси.

Всипаємо борошно, додаємо ванілін.

З’єднуємо з опарою, вимішуємо і частинами додаємо розм’якшене вершкове масло і вимішуємо тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук.

Накриваємо тісто і залишаємо на 2 – 3 години в теплому місці.

Обминаємо тісто і за бажанням ще вмішуємо різні добавки: родзинки, цукати, лимонну цедру і т.д.

Ділимо тісто на 2 частини, кожну укладаємо в форму для пасок, залишаємо на пару годин в теплі.

Випікаємо при 180 градусах 5 хвилин потім змащуємо верх пасок збитим яйцем і далі випікаємо близько 1 години, пробуємо готовність паличкою.

Охолоджуємо на рушнику, вийнявши з форми і перевертаючи з боку на бік.

Паски прикрашаємо на свій смак. Я покриваю білками і посипаю солодкими прикрасами або шоколадними шматочками.

Не вдається скопіювати.