Смажені пиріжки з грибами – пишні та хрусткі

Якщо у вас з’явився вільний час і хочеться побалувати сім’ю, то посмажте смачні, м’які і рум’яні пиріжки.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Начинка може бути будь-яка, головне, щоб тісто вийшло повітряним і смачним.

Найпопулярніші пиріжки – це з картоплею або з капустою. Але тут є ще один варіант, який точно вам сподобається. Посмажте їх з грибами – вони ідеально підходять в піст, щоб урізноманітнити повсякденне меню. Приготуйте тісто на воді, а для начинки посмажте печериці з цибулею. Страва виходить ароматною і незвичайною. Не дивуйтеся, якщо всі будуть просити добавку!

Необхідні продукти:

  • Вода тепла – 200 г.
  • Борошно пшеничне – 450 г.
  • Дріжджі сирі – 15 г.
  • Соняшникова олія в тісто – 40 г + для смаження.
  • Цукор – 0,5 ст. л.
  • Печериці – 180 г.
  • Цибуля ріпчаста – 40 г.
  • Сіль за смаком.
  • Чорний мелений перець – за смаком.

Покроковий процес приготування:

Влийте в підходящу миску теплу воду, розкришіть туди сирі дріжджі і розмішайте, щоб дріжджі повністю розчинилися і почали працювати.

Всипте цукор і сіль. Розмішайте, щоб кристали солі і цукру розтанули. Дріжджі відмінно працюють з цукром, в солодкуватій воді дріжджі добре піднімаються.

Влийте олія – з нею тісто буде еластичним і більш м’яким.
Частинами всипати просіяне борошно і замішайте дріжджове тісто.

З борошном не переборщіть, щоб пиріжки не вийшли твердими.

Замісіть тісто і скачайте його в м’яку кулю.

Тісто може трохи прилипати до рук – це нормально, але борошно не додавайте. Чим менше борошна, тим м’якші вийдуть пиріжки.

Прикрийте миску з тістом рушником і приберіть в тепле місце на 40 хвилин, де немає протягів.

А тим часом займіться начинкою. Почищені печериці наріжте невеликим кубиками.

Так само вчиніть з ріпчастою цибулею – наріжте цибулю кубиками для начинки.

Влийте в сковорідку пару ложок олії, всипте гриби, обсмажуйте пару хвилин, потім всипте цибулю.

Обсмажуйте гриби з цибулею 5-6 хвилин на середньому вогні, помішуйте, потім додайте сіль і чорний перець за смаком.

Ось і тісто готове – воно виросло в 3 рази. Його перемішайте і можете ліпити пиріжки.

Тісто розділіть на кульки розміром трохи більше, ніж куряче яйце. Дошку присипте борошном, викладіть одну кульку тіста.

Придавіть долонею тісто і в центр викладіть десь 1 ст. л. грибної начинки.

Защипніть краї тіста, зліпіть пиріжок. Таким чином зліпіть всі пиріжки з тіста.

Налийте в сковороду грам 100 олії, розігрійте її на середньому вогні, викладіть пиріжки швом вниз і почніть смажити.

Через 3 хвилини переверніть – пиріжки стали рум’яними. Смажте на зворотному боці ще стільки ж часу, слідкуйте, може і раніше доведеться діставати пиріжки.

Готові пиріжки викладайте на тарілку, трохи охолодіть і в теплому вигляді подавайте до столу. Пиріжки виходять пишними, м’якими і з хрусткою скоринкою, так і хочеться відразу їх з’їсти.