Дуже смачний рецепт хліба з тонкою хрумкою скоринкою, який не черствіє до 6 днів

Простий рецепт, мінімум інгредієнтів і дуже смачний хліб на вашому столі. Його можна сміливо їсти навіть тим, хто стежить за вагою.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Необхідні інгредієнти:

  • борошно цільнозернове – 120 грам;
  • борошно (вищого сорту) – 100 грам;
  • кефір – 1 склянка;
  • сода – 1 ч. л;
  • розпушувач – 1 щіпка;
  • сіль – 1 ч. л;
  • цукор або замінник цукру – ½ ч. л;
  • рослинна олія – ​​1 ст. л;
  • кунжут, мак, насіння льону – 1 ч. л.

Спосіб приготування

Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Кефір заздалегідь дістаньте з холодильника.

Влийте кефір в глибоку миску. Додайте соду, перемішайте. Кефір стане повітряним, з’явиться багато бульбашок. Залиште миску на столі на 5-7 хвилин.

Після всипте борошно, додайте сіль і цукор, рослинну олію, за бажанням доповніть тісто насінням.

Перемішайте. Таке тісто не буде занадто щільним, це нормально. Дайте тісту постояти на столі хвилин 15-20.

Після змочіть руки, сформуйте хліб улюбленої форми і викладіть на деко або жароміцну форму, застелену пергаментом. Зверху можна присипати насінням льону або маку. Залиште хліб на 10-15 хвилин, поки розігріваєте духовку до 180 градусів.

Запікайте хліб близько півгодини (готовність перевіряйте зубочисткою). Готовий хліб залиште на столі до повного охолодження.

Такий хліб дуже смачний, ароматний і дійсно залишається м’яким майже тиждень. Спробуйте!