Дуже смачна Великодня паска в мультиварці

Для тих, хто хоче спекти тільки одну паску і не довго возитися на кухні. Паска всередині пухка і волога, довго зберігається свіжою в харчовій плівці. Смачного!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти:

  • 250 мл молока або молока навпіл з вершками
  • 230-250 г цукру
  • Сухі дріжджі – 12 г.
  • 2 яйця кімнатної температури
  • Ваніль, сіль 100-150 г
  • вершкового масла або маргарину
  • Сухофрукти (родзинки, сушена журавлина і цукати, можна додати горіхів) – 100-150 гр
  • 650 г борошна
  • Олія соняшникова – 6 ст. ложок

Глазур:

  • 2 білки
  • Концентрат лимонного соку
  • Цукор – 6-7 ст. л.

Як приготувати паску в мультиварці

Опара: в ледь теплому молоці розвести швидкодіючі дріжджі, всипати 2-3 ч. л.

цукру, кілька ополоників борошна до густоти, як на оладки, перемішати.

Опару відправити на півгодини в мультиварку на режим “Мультіповар” / “Йогурт” / “Розстойка тіста” 35-40 С.

Розтопити вершкове масло, щоб не було гарячим. Додати 2 яйця обов’язково кімнатної температури і трохи солі за бажанням, добре збити. Потроху засипати цукор, збивати 3-4 хвилини, ваніль, сіль, влити розтоплене масло, перемішати і
зменшити швидкість до мінімальної. Можна додати всі вимиті і висушені сухофрукти, цукати. З’єднати з опарою, в кілька прийомів всипати борошно, перемішати.

Обім’яти на столі змазаними олією. руками. Відправити тісто на расстойку за таким же принципом на півтори години. Обім’яти змазаними олією руками.

Мультиварку змастити олією, покласти тісто. Включити “Мультіповар” 35-40 С і чекаємо, щоб тісто піднялося в 2 рази.

Змінити режим на “Випічка”, час 1:30. Перевірте готовність, при необхідності печіть ще 10 хв. Витягти з чаші. Дати відстоятися догори дном 2-3 годин.

Для глазурі збити білки в стійку піну, влити 2 ч. л. лимонного соку, не припиняючи збивати всипати 6-7 ст. л. цукру.

Покрити паску: такий варіант мені подобається найбільше, він не застигає до кінця, на 2 доби стає тягучим. Прикрасити посипкою

Не вдається скопіювати.