Сирна запіканка – це сніданок чемпіонів!

Сирна запіканка – це ідеальний сніданок, так як вона не тільки смачна, а й корисна.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя

Страва багата білком, тому добре насичує, а також бадьорить вранці. Запіканка, зроблена за цим рецептом, виходить ніжною, смачною, повітряною. Її полюблять всі: особливо діти. Сирна запіканка – це сніданок чемпіона. Але її також можна їсти і на вечерю. Вона низькокалорійна, тому не додасть вашій фігурі зайві сантиметри і не додасть кілограмів.

Готується запіканка дуже швидко, а результат перевершує всі очікування.

Необхідні інгредієнти

  • 500 грам домашнього сиру,
  • 3 яйця;
  • 60 грам вершкового масла (приблизно 3 столові ложки);
  • 60 грам сметани (приблизно 3 столові ложки);
  • 3 столові ложки цукру;
  • 1/3 чайної ложки солі;
  • 3 столові ложки манної крупи;
  • ванілін за смаком.

Сирна запіканка на сніданок: як приготувати

Розтоплюємо вершкове масло будь-яким зручним способом: швидше за все з цим впорається мікрохвильова піч.

У розтоплене масло додаємо цукровий пісок.

Засипаємо сіль і ванілін (це за бажанням, але запіканка тоді вийде ароматніша);

Додаємо в масло сметану. Сметану можна брати будь-якої жирності. Якщо хочете знизити калорійність, то беріть низько калорійну.

Засипаємо також манну крупу. Все добре перемішуємо.
В отриману суміш викладаємо сир. Сир теж беремо будь-якого відсотка жирності. Розбиваємо в масу три яйця.

Всі інгредієнти обов’язково добре збиваємо блендером до однорідної маси.

Отриману масу ще раз збиваємо, але вже міксером. Збивати приблизно 5-7 хвилин.

Форму для запікання змащуємо вершковим маслом.

Сирну масу перекладаємо в форму і ставимо запікатися в духовку на 70-90 хвилин: при 160 градусах. Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою або по її золотистому кольору.

Не вдається скопіювати.