Пісний борщ з квасолею на овочевому бульйоні
Борщ завжди асоціюється з чимось дуже ситним і м’ясним, але готувати його на м’ясному бульйоні зовсім не обов’язково. Ця страва може бути і овочевою, і грибною.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Ми подбали про всіх любителів борщу, надавши вам пісний рецепт без м’яса.
Необхідні продукти:
- 100 г – квасоля
- 300 г – буряк
- 400 г – білокачанна капуста
- 150 г – морква
- 150 г – цибуля ріпчаста
- 100 г – червоний солодкий перець
- 2-3 – зубчики часнику
- 2 шт. – помідори
- кріп, петрушка, стебло селери
- сіль, цукор, кислота за смаком
Як приготувати пісний борщ
Підготувати буряк (запекти або відварити).
Поставити воду на газ. Квасолю напередодні замочити в холодній воді. Злити воду. Ще раз промити квасолю і опустити в киплячу воду.
Додати стебло селери, розрізану на 2 частини. Потім її можна буде прибрати і викинути. Прикрити кришкою і варити до напівготовності.
Помити і почистити овочі. Все нарізати соломкою або натерти на тертці.
Перевірити квасолю на готовність. Час приготування квасолі залежить від її сорту і від її величини.
Прибрати селеру і додати трохи води. Знову довести до кипіння.
Викласти капусту. Після закипання зменшити вогонь і варити капусту 7-8 хвилин.
Обсмажити цибулю на сковорідці. Додати до неї моркву і смажити на середньому вогні пару хвилин.
Сюди ж викласти солодкий перець, прогріти ще півхвилини і додати помідори. Зменшити нагрів і закрити кришку.
Потушкувати 3-4 хвилини і посолити.
Викласти овочі в каструлю і довести до кипіння.
Після закипання зменшити нагрів і варити до готовності овочів.
Хвилин через 10 спробувати на готовність. Додати буряк, попередньо додавши трохи лимонної кислоти або сік лимона.
Спробувати на смак і, якщо потрібно, додати цукор або приправи.
Довести до кипіння і викласти зелень і часник. Борщ готовий!
Вимкнути газ, закрити кришку і залишити на годину. Я бажаю вам приємного апетиту!