Пиріжки тонкі з картоплею. Пісна кухня, але я такі пиріжки готова їсти щодня

Саме те, що так смакує в піст.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Необхідні продукти:

Начинка:

  • картопля смачна, розсипчаста
  • цибуля ріпчаста
  • кріп свіжий

Тісто:

  • картопляний відвар
  • борошно
  • соняшникова олія

Покроковий процес приготування:

Картоплю чистимо, нарізаємо і ставити варитися на пюре. З звареної картоплі зливаємо відвар, охолоджуємо його і на цьому відварі заводимо тісто.

На тісто у мене пішло 350 мл відвару, пара столових ложок рослинного олії і близько п’ятисот грамів борошна, в загальному тісто повинне вийти як на вареники чи пельмені. Не зовсім-зовсім жорстке, а таке м’яке і пружне одночасно. Загалом тісто має легко розкачуватися.

Поки тісто настоюється мнем картоплю, смажимо до красивого кольору ріпчасту цибулю, змішуємо картоплю, цибулю і кріп. Картопля повинна бути без грудочок, щоб потім ці грудочки не рвали тісто при розкачуванні пиріжків.

Пиріжки тонкі з картоплею. Пісна кухня, але я такі пиріжки готова їсти щодня

Відриваємо від готового тіста шматочок, розкачуємо його в коржик, товщиною близько двох-трьох міліметрів, кладемо картоплю, защіпляємо як звичайний пиріжок і розкачуємо все це до найтоншого стану, але щоб не порвалися. У Мами не раз надривалися, але вона на це особливої уваги не звертала, при смаженні начинка не випливає.

Пиріжки тонкі з картоплею. Пісна кухня, але я такі пиріжки готова їсти щодня

Смажити пиріжки на повільному вогні, на олії, під кришкою. Олії на сковорідку лити трохи, аби не суха була. Смажити з кожного боку хвилини по три-п’ять. До рум’яного красивого стану.

Пиріжки тонкі з картоплею. Пісна кухня, але я такі пиріжки готова їсти щодня

Приготовлені пиріжки складаємо на тарілку і накриваємо кришкою, щоб вони трохи пропарились і стали м’якими.

Не вдається скопіювати.