Пиріжки тонкі з картоплею. Пісна кухня, але я такі пиріжки готова їсти щодня
Саме те, що так смакує в піст.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти:
Начинка:
- картопля смачна, розсипчаста
- цибуля ріпчаста
- кріп свіжий
Тісто:
- картопляний відвар
- борошно
- соняшникова олія
Покроковий процес приготування:
Картоплю чистимо, нарізаємо і ставити варитися на пюре. З звареної картоплі зливаємо відвар, охолоджуємо його і на цьому відварі заводимо тісто.
На тісто у мене пішло 350 мл відвару, пара столових ложок рослинного олії і близько п’ятисот грамів борошна, в загальному тісто повинне вийти як на вареники чи пельмені. Не зовсім-зовсім жорстке, а таке м’яке і пружне одночасно. Загалом тісто має легко розкачуватися.
Поки тісто настоюється мнем картоплю, смажимо до красивого кольору ріпчасту цибулю, змішуємо картоплю, цибулю і кріп. Картопля повинна бути без грудочок, щоб потім ці грудочки не рвали тісто при розкачуванні пиріжків.
Відриваємо від готового тіста шматочок, розкачуємо його в коржик, товщиною близько двох-трьох міліметрів, кладемо картоплю, защіпляємо як звичайний пиріжок і розкачуємо все це до найтоншого стану, але щоб не порвалися. У Мами не раз надривалися, але вона на це особливої уваги не звертала, при смаженні начинка не випливає.
Смажити пиріжки на повільному вогні, на олії, під кришкою. Олії на сковорідку лити трохи, аби не суха була. Смажити з кожного боку хвилини по три-п’ять. До рум’яного красивого стану.
Приготовлені пиріжки складаємо на тарілку і накриваємо кришкою, щоб вони трохи пропарились і стали м’якими.