Десерт з дитинства – шоколадна ковбаса. Мій рецепт: смачна, нежирна і недорога, тому що масла мало
У багатьох сучасних рецептах шоколадної ковбаси, є багато вершкового масла і тому десерт виходить дуже жирним і шкідливим для фігури. Але я використовую рецепт, де немає величезної кількості масла і тому ковбаса виходить не такою жирною.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- печиво, 1 кг;
- масло вершкове, 250 г;
- какао, 130 г;
- цукор, 100 г;
- молоко, 200 г
Процес приготування
Печиво подрібнюємо в крихту будь-яким зручним для вас способом.
У ємності змішуємо масло, цукор і какао, топимо до однорідності на невеликому вогні.
Вливаємо молоко, перемішуємо до однорідності, але до кипіння не доводити. Знімаємо з плити.
Всипаємо крихту в масу і вимішуємо. Я це роблю руками (звичайно, коли маса охолоне до теплого стану).
З такої кількості маси, я формую 4 ковбаски.
Обертаю кожну харчовою плівкою і відправляю на кілька годин в морозильну камеру.
Знімаю плівку і обсипаю цукровою пудрою. Можна ще залишити на столі на 30 хвилин і прокатати по кокосовій стружці, тоді виходить ще смачніше або обкатати в цедрі.