Три секрети пишних оладок: плюс покроковий рецепт

Оладки на кефірі та 3 секрету їх пишності, дотримуючись яких оладки завжди будуть пишними і повітряними без неприємного присмаку соди в готових оладках. Оладки ЗАВЖДИ виходять як ПУХ.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Складові

  • Кефір – 250 мл
  • Яйце – 1 шт
  • Борошно (додавайте частинами, контролюючи густоту тіста) – 180-200 гр
  • Цукор – 2-3 ст.л
  • Ванілін (за бажанням для аромату) – щіпка
  • Сода – 1 / 2-1 / 3 ч.л
  • Сіль – щіпка
  • Рослинна олія – для смаження

Пишні оладок, покроковий рецепт приготування

Перший секрет пишності оладок: кефір повинен бути теплим або кімнатної температури, але ні в якому разі не холодним з холодильника.

У теплому середовищі реакція соди і кефіру буде проходити швидше і якісніше.

Змішати яйце з цукром, сіллю, за бажанням додати ванілін для аромату. Влити теплий кефір, перемішати. Частинами додати просіяне борошно, замішуючи густе тісто.

Не додавайте занадто багато борошна, інакше оладки вийдуть “забитими”, але і не дуже мало, щоб оладки не сильно розтікалися на сковороді. Додати соду і все перемішати.

Готове тісто залишити при кімнатній температурі на 15 хвилин, щоб пройшла реакція соди і кефіру і спрацювала клейковина борошна, це другий секрет.

Готове тісто ні в якому разі не перемішуємо, щоб не зруйнувати легкість. Це третій секрет пишних оладок. Акуратно викладаємо тісто ложкою на розпечену сковороду з рослинною олією.

Смажимо до рум’яності під кришкою.

Готові оладки викладаємо на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир.

Не вдається скопіювати.