Пісний пиріг з капустою
Тісто для пирога готується без яєць і молока. Але при цьому виходить ніжним і пухнастим, як пух. Готується воно з дріжджами і на мінералці. Такий пиріг можна готувати і з іншою начинкою, але нам здається, що капуста більш підходить.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- 300 мілілітрів газованої води
- 2 столові ложки цукру
- пів чайної ложки солі
- 10 грам сухих дріжджів
- 500 грам пшеничного борошна
- 100 мілілітрів соняшникової олії
Для начинки
- 300 грам капусти
- 1 морква
- 1 цибулина
- 2 столові ложки соняшникової олії
- сіль
- лавровий лист
Як приготувати пиріг з капустою
У миску наливаємо газовану воду, додаємо цукор, дріжджі і перемішуємо. Потім додаємо 2 столові ложки борошна і знову перемішуємо. Миску накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 5-7 хвилин.
В опару додаємо олію, сіль і трохи пшеничного борошна. Перемішуємо, потім всипаємо борошно і замішуємо тісто. Змащуємо руки олією і ще трохи вимішуємо тісто.
Накриваємо тісто рушником і залишаємо в теплому місці на 30-40 хвилин.
Шаткуємо капусту невеликими пір’їнками. Очищаємо цибулю та нарізаємо дрібними шматочками, моркву натираємо на тертці.
У сковорідку з олією кладемо цибулю і обсмажуємо 1-2 хвилини. Додаємо до неї моркву і все перемішуємо. Додаємо капусту і знову перемішуємо. Начинку солимо і перчимо до смаку, додаємо лавровий лист, перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 10-12 хвилин.
Готову начинку перекладаємо на тарілку і залишаємо остигати.
Дістаємо з миски тісто і перекладаємо на робочу поверхню. Ділимо його на кілька частин і скатуємо кожну в кулю. Накриваємо заготовки плівкою.
Беремо форму для випічки і змащуємо олією. Кожну кульку руками формуємо в коржик, в центр кладемо начинку і скріплюємо краї з боків так, щоб середина пиріжка залишилася відкритою.
Одержаний пиріжок перекладаємо в форму. Таким чином формуємо все тісто і впритул укладаємо в форму.
Накриваємо пиріг рушником і залишаємо на 15 -20 хвилин в теплому місці. Змащуємо пиріг олією і ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 35-40 хвилин, а потім подаємо до столу.