Ніжна і соковита скумбрія з золотистою скоринкою

Цей рецепт вам обов’язково стане в нагоді, тому що на приготування страви потрібно зовсім небагато часу. Зате рибка виходить найніжнішою, а смак і аромат… Просто бомба! Те, що потрібно на сімейну вечерю або святкове застілля.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування скумбрії потрібні такі продукти:

  • звичайно ж скумбрія – 2 середні тушки;
  • 100-150 г сметани;
  • дві великі цибулини;
  • трохи рослинної олії;
  • чорний мелений перець і сіль в залежності від вашого смаку.

Як приготувати скумбрію в сметані на подушці з цибулі

У рибки приберіть голову і плавники, витягніть нутрощі, чорну плівку і всі кісточки.

Половинки філе розріжте на кілька порційних шматочків. Перекладіть в глибоку ємність.

Скумбрію посоліть, поперчіть і залийте сметаною. Добре перемішайте.

Цибулини поріжте товстими кільцями і викладіть рівномірним шаром на дно форми, змащену олією. Зверху викладіть шматочки риби, а потім форму щільно накрийте фольгою.

Розігрійте духовку і поставте скумбрію запікатися при 180 ° протягом півгодини.
Коли буде залишатися 10 хвилин до кінця готування, приберіть фольгу, нехай рубка підрум’яниться.

Скумбрія відмінно поєднуватися з картоплею, рисом або овочевим салатом.

Не вдається скопіювати.