Хрусткі і ароматні огірки на зиму. Зберігаються в умовах квартири і ніколи не мутніють

Дуже смачні хрусткі огірочки на зиму. Такі огірки виходять дуже соковитими, ароматними, а головне рецепт настільки простий, що з ним впорається будь-яка господиня. А які ж вони смачні, ммм просто пальчики оближеш! Зберігаються в умовах квартири і ніколи не мутніють.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Продукти

  • Огірки – 5 кг
  • Часник – 4 шт в банку
  • Селера – кілька гілочок в банку
  • Кріп – кілька стеблинок в банку
  • Лист лавровий – 2 шт в банку
  • Перець духмяний – 4 шт в банку
  • Перець горошок – 10 шт в банку
  • Цукор – 2 ч л в банку
  • Оцет 9% – 2 ст ложки в банку

Розсіл – 3 л.

  • Сіль – 7 ст ложки з гіркою
  • Лимонна кислота – чверть чайної ложки

Як приготувати хрусткі огірки на зиму:

З цієї кількості продуктів у нас вийшло 5 шт – 1,5 літрових банок.

Для початку приготуємо огірки. Огірки краще брати тоненькі і невеликі. Добре промиємо їх і відріжемо кінчики з двох сторін.

Починаємо заправляти баночки. На дно кожної баночки кладемо перець горошком, кілька гілочок селери, кропу і часник 2 шт.

Тепер починаємо викладати огірки. Огірки краще класти вертикально, так їх поміщається більше. Поверх огірків знову чергуємо часник 2 шт, петрушку, кріп, селера, 1 лавровий лист і перець горошком. Слідом знову огірки до верху. Таким чином наповнюємо всі банки.

Банки ми не стерилізуємо тому що, ми будемо заливати їх 3 рази крутим кип’ятком.

Тепер коли всі банки наповнені, просто накриваємо їх зверху кришками.

Беремо каструлю, наливаємо звичайну воду до верху і доводимо до кипіння.

Готовим кип’ятком заливаємо всі банки до верху. Прикриваємо банки кришками зверху і так наші банки повинні простояти 20 – 25 хвилин.

Коли вода в банках стала тепла, акуратно назад з кожної банки виливаємо всю воду в каструлю.

Так ми буде робити 3 рази. В останній захід залишаємо воду в банці вже на 35-40 хвилин.

Після закінчення 40 хвилин, якщо банки вже охололи і стали теплими, знову зливаємо всю воду з банок в каструлю. І знову ж таки кип’ятимо воду.

Тим часом в кожну банку додаємо 2 ч.л. цукру і 2 ст.л 9% оцту.

Тепер коли вода закипіла, (у нас вийшло десь 3 л води) в воду кладемо 7 ст.л. солі і додаємо лимонну кислоту.

Добре перемішуємо сіль у воді, щоб вона розчинилася.

Тепер цим розсолом будемо заливати наші баночки. Коли все залито розсолом, закатуємо банки. Закатані банки, перевертаємо верх дном і укутуємо ковдрою.

Наші огірочки готові! Смачного!

Не вдається скопіювати.