Беру 2 літри кефіру і роблю ніжні «перлини» в банці
Ця страва за смаком нагадує дуже ніжний сир, з кремовою консистенцією, з приємним ароматом. Рецепт я вишукати в інтернеті і тепер завжди буду готувати, що і вам бажаю.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кефір, 2 л;
- олія соняшникова, 150 мл;
- ароматні приправи, часник, базилік, 2 ч.л;
- сіль.
Процес приготування
Беремо 2 пачки кефіру. Я брала жирний, 3.2% за літру. Відправляємо упаковки в морозильну камеру до повного заморожування. Можете залишити на ніч або взагалі, як я, «забути» на кілька днів.
Знімаємо упаковку, а замерзлий кефір кладемо на марлю в сито. У міру танення буде стікати сироватка. Марлю складаємо в кілька шарів.
Коли вся сироватка стече, маса розморозиться, беремо чайну ложечку і з її допомогою, формуємо кульки з розміром як волоський горіх або трохи більше.
Порада: сирну масу посоліть за смаком. А якщо маса у вас вийшла дуже сухою, то додайте в неї трохи сироватки.
У чисту і суху ємність наливаємо трохи олії і насипаємо свої улюблені спеції, ароматні трави, сухий часник.
Акуратно укладаємо в ємність з олією сирні кульки, закриваємо ємність кришкою і ставимо на кілька годин в холодильник, щоб кульки просочилися ароматами і смаками приправ.
Це дуже оригінальна і смачна закуска, відмінно підходить під різні страви.