Що покласти в лунки перед посадкою картоплі, щоб бульби виросли великими

Картопля для успішного росту і розвитку потребує не тільки в невисокій температурі і хорошій вологості, але і в хорошій підгодівлі. Яку ми без проблем можемо забезпечити на городніх ділянках.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Важливим фактором на формування гарного врожаю впливає стан грунту: картопля любить пухкі і абсолютно не переносить сильно ущільнені грунти, де велика частина підземних стебел не утворює бульб.

Ще картопля дуже вимоглива до зволоження грунту і добре росте при вологості 60-80% від повної городньої вологоємкості. Потребу у волозі на своїх ділянках намагайтеся забезпечити картоплі до початку цвітіння і в період цвітіння. Полив проводьте 1 раз в тиждень. На один кущ витрачайте по відру води.

Крім грунту і вологи картоплю завжди висаджйте тільки на сонячне місце, так як її кущі зовсім не виносять затінення. Ну, а тепер перейдемо до самої теми статті. Для того, щоб бульби картоплі були великими в лунку під час посадки додайте спеціальну поживну суміш.

Яку суміш покласти в лунку при висадці картоплі на грядки, щоб бульби були великими?

Почну з того, що підготовку грунту під посадку картоплі по-хорошому треба починати готувати з осені.

На ділянку де планується посадити картоплю треба розкидати перегній (десь 1,5 відра на 1 кв.м.), фосфорні та калійні добрива в розрахунку по 10 грам кожної речовини на 1 кв.м.

Причому калій потрібно брати сірчисто-кислий, в якому немає хлору. Тому, що хлоровмісткі добрива малопридатні для картоплі. Після того як потрібну кількість добрив буде розкидано, грунт в обов’язковому порядку потрібно перекопати на повний штик лопати.

Таким чином, якщо ви удобрите грунт з осені, внесення додаткових поживних речовин по весні не знадобиться. Буває так, що не завжди вдається провести своєчасне удобрення своєї ділянки з осен. Тому пропонуємо добриво вносити одразу в лунку.

На одну лунку потрібно:

  • жменя перегною;
  • пів склянки (100 гр) попелу;
  • сірникова коробку Кристаллин.

Для посадки бульб викопайте ямку глибиною 10 см, висипте суміш, перемішайте її в лунці з городньою землею, поставте бульбу картоплі вічками вгору і засипте землею з міжряддя лопатою.

Як тільки перші сходи виростають від поверхні грунту на 10 см, проведіть перше підгортання. Через два тижні, коли кущики виростуть в два-три рази від початкової висоти, проводіть другк підгортання, доводячи висоту пагорба до 15-20 см. До збирання картоплі приступайте в кінці серпня-початку вересня.