Чистка каструль: як виварити до блиску за рецептом з 90-х
На кожній кухні важливо підтримувати чистоту сковорідок та каструль. Найважче відмити їх від жиру та нагару, інколи навіть хімічні засоби не можуть з цим впоратися. Окрім цього, вони ще й дуже шкідливі для нашої шкіри, випари подразнюють дихальні шляхи. Тому ми вам пропонуємо використати дешеву та ефективну альтернативу.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки
Такий метод відомий багатьом, адже його часто використовувати ще в 90-х роках. Однак це не заперечує його ефективності, хоча багато хто скаже, що цей спосіб давно застарів. Засіб, який точно не поступається усій дорогій хімії з прилавок магазину.
Чистка каструль народним методом
Для цього методу потрібно використовувати виварювання. У великий таз я розмістила всі каструлі й приступила до приготування самого засобу. Потрібно взяти господарське мило, натерти його та змішати з 150 г кальцинованої соди.
Помістила я компоненти в каструлю з водою та розчинили на повільному вогні. Потім додала до таза з каструлями й кип’ятила посуд протягом години.
Коли я вийняла каструлі, то була шокована – вони виблискували, наче нові. Залишки нагару я легко змила ганчіркою. Обов’язково використовуйте гумові рукавчики, коли виймаєте посуд, щоб розчин не потрапив вам на шкіру рук.
Потім я ще вирішила спробувати очистити від жиру решітки витяжки, адже зазвичай це заняття займає надто багато часу. Ось яку красу я отримала – жиру практично не залишилося.
Чудовий метод, який потрібен кожній господині!