Картопляні човники з грибами на вечерю
Картопля і гриби – це одне з найбільш ідеальних поєднань для вдалої сімейної вечері.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Якщо ви і ваша сім’я любите жульен – цей простий і смачний рецепт дуже вам сподобається.
Продукти:
- велика картопля – 4 шт .;
- печериці – 400 гр;
- 1 цибулина;
- вершкове масло – 100 гр;
- борошно – 1/2 ст. ложки;
- вершки середньої жирності – 250 мл;
- твердий сир – 100 гр;
- сіль, перець за смаком.
Як приготувати картопляні човники з грибами:
Картопля миємо, чистимо з щіткою. Розрізаємо кожну картоплину разом з шкіркою уздовж на дві половинки.
Тепер десертною ложкою вибираємо середину кожної половинки, але при цьому залишаємо товщину стінок приблизно 5 мм.
Поки ми будемо готувати начинку для картоплі, отримані часточки залишаємо в холодній воді, щоб вони не потемніли.
На сковорідці розтоплюємо вершкове масло, вогонь слабкий.
Дрібно порізані гриби тушкуємо в маслі приблизно 7 хвилин.
Далі ще 5 хвилин тушкуємо гриби з дрібно порізаною цибулею.
Посипаємо все борошном і швидко змішуємо, щоб вийшла густа маса.
Далі відразу ж виливаємо туди вершки, солимо-перчимо, перемішуємо і тушкуємо ще 3-4 хвилини.
Тепер картопляні половинки викладаємо на деко, в кожну кладемо маленький шматочок масла, трохи солі і перцю.
Далі накладаємо всередину грибну начинку і ставимо все це на 15 хвилин в духовку, розігріту до 180-200 градусів.
Потім виймаємо деко, посипаємо картоплю твердим сиром і випікаємо ще 10-15 хвилин до золотистої скоринки.
Картопля готова! Смачного!