Щороку у мене великий урожай цибулі, а цибулин виростають великими і соковитими. Ось 3 простих поради
Знаю, що у багатьох буває не дуже гарний урожай цибулі, який також і не зберігається довго. Я позбулася цієї проблеми і вже кілька років поспіль, у мене найкращі врожаї цибулі: цибулини великі, щільні, довго зберігаються.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Як я вирощую цибулю
- готуємо розчин з 20 г морської солі і 1 л води;
- замочуємо посадковий матеріал в ньому на 1 – 2 години;
- висаджую на грядки.
Замочування в морській солі знезаражує цибулю, підвищує її захисні властивості до гнилі і захворювань.
Коли з’являються перші паростки, в 1 л води розведіть 10 мл нашатирного спирту і розчином обприскуйте грядки. Це допомагає пригнічувати суперечки шкідливих комах і хвороб. Процедуру повторювати щотижня.
Щоб цибулини росли великими і соковитими, необхідно проводити підживлення. В 1 л теплої води розчиняємо 10 г дріжджів, настоюємо в теплому місці і поливаємо цибулю двічі в тиждень. Це органічне підживлення відразу дає результати, помітні оку.