Дріжджові великі пиріжки з капустою
Прості пиріжки дуже смачні. Але пиріжки з капустою (або з будь-якої іншої начинкою) ще смачніші.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Вони соковиті, ситні і апетитні: рука так і тягнеться за добавкою. Зробити тісто для них просто і легко: виходить воно пишним, завдяки дріжджам. В даному рецепті начинка з капустою: але ви можете поекспериментувати і приготувати з будь-яким іншим наповнювачем. Проста і апетитна випічка сподобається абсолютно всім членам вашої сім’ї. Можна подавати і з чаєм, і замість хліба: до будь-якої страви.
Необхідні інгредієнти
Для тіста
- 550 грам борошна;
- 350 мілілітрів води;
- 7 грам дріжджів;
- 1 чайна ложка солі;
- 1 столова ложка цукру;
- 1 столова ложка рослинної олії.
Для начинки
- 500 грам свіжої капусти;
- 300 грам квашеної капусти;
- 1 столова ложка томатної пасти;
- 30 мілілітрів рослинної олії;
- сіль і перець за смаком.
Як приготувати дріжджові пиріжки з капустою
Спочатку зробимо тісто. Просіваємо пшеничне борошно в глибоку миску. Всипаємо в неї сіль і додаємо дріжджі. Все перемішуємо.
Беремо теплу воду (не більше 40 градусів), засипаємо в неї цукор. Розмішуємо до повного розчинення.
У борошні робимо невелике заглиблення і вливаємо туди воду з цукром.
Замішуємо тісто: спочатку ложкою, а потім руками. Воно має бути м’яким і злегка липким. Щоб тісто не липнуло при замішуванні, руки потрібно змочити водою.
Вливаємо в тісто рослинну олію і продовжуємо замішувати. Олія має повністю вбратися в тісто.
Тісто накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці, щоб воно піднялося.
Самі в цей час підготуємо начинку. Тонко шаткуємо капусту, але скибочки не повинні бути занадто довгими. Сковороду ставимо нагріватися і наливаємо олію.
У гарячу олію викладаємо капусту. Солимо, перчимо до смаку і смажимо на великому вогні.
Зменшуємо вогонь і продовжуємо тушкувати під кришкою.
Нарізаємо квашену капусту на невеликі шматочки і теж відправляємо в сковороду.
Все добре перемішуємо, робимо найменший вогонь і готуємо під кришкою.
Беремо томатну пасту, розбавляємо її невеликою кількістю води і виливаємо в капусту.
Все перемішуємо і ще трохи тушкуємо. Начинка готова.
Тісто, що підійшло трохи обминаємо і ділимо на невеликі шматочки.
Розминаємо їх пальцями і розкачуємо качалкою.
Поверхню тіста змащуємо рослинною олією і викладаємо тонким шаром начинку. Звертаємо корж трубочкою.
Трубочку звертаємо равликом і розкачуємо повторно в коржик.
Ставимо сковороду на плиту і розігріваємо.
Коржі обсмажуємо на сковороді, з двох сторін, без додавання олії: до золотистого кольору.
Вийшло дуже смачна і ситна страва. Саме час ставити чайник і подавати дріжджові пиріжки з капустою на стіл: до чаю або до першої страви.