Напередодні світлого свята Великодня печемо смачну паску-краффін
Сирний краффін з соковитим родзинками буде дуже до речі на святковому столі в честь світлого свята Пасхи. Готуємо швидко, просто і тільки з доступних інгредієнтів, які є на кожній кухні, на нашу пошаговому рецептом.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами НаХаті
Для опари:
- 30 грамів пшеничного борошна;
- 20 грамів сухих дріжджів;
- 40 мл цільного молока;
- 10 грамів цукру.
Для тіста:
- 300 грамів борошна пшеничного;
- 200 грамів домашнього сиру;
- 50 грамів вершкового масла;
- 8 грамів ваніліну;
- 3 грами солі;
- 130 грамів цукру;
- 2 яйця;
- 70 грамів родзинок;
- 70 грамів цукрової пудри;
- 40 мл оливкової олії.
опара
Молоко перелити в невелику піалу і розігріти в мікрохвильовій печі. Розчинити в ньому сухі дріжджі. Додати вказану кількість борошна і цукру. Перемішати і залишити в теплому місці на 35-40 хвилин.
тісто
У підготовлену опару додати свіжий сир, сіль, цукор, ванільний цукор, масло вершкове та яйця. Збивати масу міксером, поки вона не стане однорідною.
Руками замісити густе тісто, яке буде щільним, еластичним і не буде липнути до рук. Сформувати руками щільну кулю, яку обмазати оливковою олією з усіх боків. Покласти тісто в миску, накрити поліетиленом і зверху укутати в рушник. Поставити ближче до плити на 1,5 години.
Підготовлене тісто поділити на 3 рівні частини. Одну меншого обсягу і дві побільше. Залишити його на робочій поверхні, щоб воно підійшло ще трохи.
Стіл присипати невеликою кількістю борошна і за допомогою качалки розкачати кожну частину тіста в тонкий пласт, який посипати не шкодуючи родзинками. Згорнути в рулетики розрізом назовні, до нерозрізаного кінця.
Поверх рулету почати скручувати ще один рулет, а потім і ще один. Вийде рулет в рулеті.
Деко змастити вершковим маслом або застелити пекарським папером. Перекласти на нього заготовку краффіна і дати постояти ще близько години для вистоювання. Випекти при 190 градусах 10 хвилин, після чого зменшити градус до 180 і допекти ще 30 хвилин.
Дати пасці охолонути в формі і вже остиглу посипати цукровою пудрою. Можна нарізати і подавати до святкового столу.