Олександрійське тісто для пасок. Вологі і м’які паски, які довго не черствіють

Це класичний рецепт пасок – вони виходять м’якими, ароматними, довго не черствіють.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця – 4 шт;
  • дріжджі 40 г або сухі – 12 г;
  • цукор – 250 г;
  • ванілін за смаком;
  • масло вершкове – 75 г;
  • молоко – 250 г;
  • маргарин – 75 г;
  • борошно – близько 850 г;
  • олія соняшникова – 50 г;
  • родзинки – 150 г.

Процес приготування пасок

У теплому молоці змішуємо 50 г цукру, дріжджі.

Розм’якшує вершкове масло, маргарин і додаємо в опару.

Додаємо в тісто 3 яйця і жовток, вимішуємо.

Порада: якщо ви не любите в випічці маргарин, замініть його сметаною.

Перемішуємо опару, накриваємо плівкою і залишаємо на ніч.

Додаємо в опару цукор і ванільний цукор.

Борошно просіваємо і частинами додаємо в тісто – маса повинна бути м’якою, що тримає форму.

Накриваємо тісто і залишаємо в теплому місці на 40 хвилин.

Вмішуємо в тісто родзинки – щоб вони рівномірно з’єдналися з тестом, спочатку змішайте їх з парою ложок крохмалю або борошна.

Ділимо тісто на частини і розкладаємо в форми – не більше половини форми, тісто буде збільшуватися в 3 рази. Тіста досить для 4 стандартних для пасок. Накриваємо і залишаємо на 30 хвилин.

Духовку розігріваємо до 200 градусів і випікаємо 30 хвилин.

Покриваємо паски глазур’ю з пудри і збитого білка.

Олександрійське тісто для пасок. Вологі і м'які паски, які довго не черствіють