Олександрійське тісто для пасок. Вологі і м’які паски, які довго не черствіють
Це класичний рецепт пасок – вони виходять м’якими, ароматними, довго не черствіють.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця – 4 шт;
- дріжджі 40 г або сухі – 12 г;
- цукор – 250 г;
- ванілін за смаком;
- масло вершкове – 75 г;
- молоко – 250 г;
- маргарин – 75 г;
- борошно – близько 850 г;
- олія соняшникова – 50 г;
- родзинки – 150 г.
Процес приготування пасок
У теплому молоці змішуємо 50 г цукру, дріжджі.
Розм’якшує вершкове масло, маргарин і додаємо в опару.
Додаємо в тісто 3 яйця і жовток, вимішуємо.
Порада: якщо ви не любите в випічці маргарин, замініть його сметаною.
Перемішуємо опару, накриваємо плівкою і залишаємо на ніч.
Додаємо в опару цукор і ванільний цукор.
Борошно просіваємо і частинами додаємо в тісто – маса повинна бути м’якою, що тримає форму.
Накриваємо тісто і залишаємо в теплому місці на 40 хвилин.
Вмішуємо в тісто родзинки – щоб вони рівномірно з’єдналися з тестом, спочатку змішайте їх з парою ложок крохмалю або борошна.
Ділимо тісто на частини і розкладаємо в форми – не більше половини форми, тісто буде збільшуватися в 3 рази. Тіста досить для 4 стандартних для пасок. Накриваємо і залишаємо на 30 хвилин.
Духовку розігріваємо до 200 градусів і випікаємо 30 хвилин.
Покриваємо паски глазур’ю з пудри і збитого білка.