Давній рецепт сиру. Цей сир виходить у всіх

Сьогодні я хочу поділитися з Вами цим простим рецептом. Те що він виходить у всіх, тут я не збрехала. Саме за цим рецептом сир приготувала 16 річна дочка моєї сусідки і була вдячна. Під час приготування сиру, молоко я не доводжу до кипіння. А всього лише нагріваю приблизно до 95 градусів, краще мати градусник.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандарника

Після додавання кефіру пластівці дуже швидко починають утворюватися і сироватка відділятися. Сироватку можна використовувати на налисники або спекти пиріг, щоб вона не пропадала. Сіль я не додаю так чоловік любить такий сир солодким, а я солоним. Уже в готовий продукт, ми додаємо хто що з нас хоче. Сир виходить дуже смачним, раджу приготувати!

Інгредієнти:

  • Молоко – 3,5 л
  • Кефір – 1 л

Покроковий процес приготування:

Готую сир у великій каструлі на 5 літрів. Виливаємо в каструлю 3,5 літра молока. У мене молоко магазинне 2.5% жирності, але краще готувати з домашнього, ми задовольняємося тим, що є.

Ставимо на плиту на середній вогонь нехай нагрівається, але не доводимо до кипіння.

Тим часом підготуємо інше. Спеціальної форми для сиру у мене немає. Тому я взяла друшляк. Склала вдвічі бинт і застеляю друшляк так що б не було дірок.

Коли молоко вже добре прогрілося, має бути приблизно 95 градусів, але термометра у мене немає, тому інтуїтивно орієнтуюся. Вливаємо літр кефіру.

Помішуємо і починають з’являтися пластівці сиру. Коли суміш практично закипить, вона почне підніматися вгору, в цей момент вимикаємо вогонь, але каструлю не забираємо з плити.

Ставимо миску з ситом поруч біля каструлі і ополоником виливаємо сир з сироваткою в сито. Сироватка стікає, а сир залишається.

Притискаємо ложкою, щоб оттекло якомога більше сироватки.

Перекладаємо сир в друшляк з бинтом, друшляк попередньо поставили на миску, туди будуть стікати залишки сироватки. Таким чином дістаємо весь сир до кінця.

Накриваємо сир бинтом. Ставимо на нього тарілку. Потім миску з водою або щось важке. Відправляємо сир під тиском в холодильник на кілька годин. Я залишала на ніч.

А вранці ми з чоловіком дегустували ось такий смачний сир. Сіль я не додавала так як чоловік любить їсти його солодким, а я солоним.