Рецепт СРСР пам’ятають усі. Пісочне печиво з дитинства. Таке тісто готували наші мами і бабусі
Дуже багато хто пам’ятає це печиво зі свого дитинства. На жаль, не у всіх сім’ях рецепт зберігся до наших днів, але я хочу поділитися з вами своїм старим варіантом такої розсипчастої і смачної випічки на сніданок.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- масло вершкове, 130 г;
- цукор, половина склянки;
- майонез, 3 ст.л;
- жовток, 1 шт;
- борошно, близько 320 г;
- сіль щіпка. Ванілін за смаком;
- розпушувач або сода, 1 \ 2 ч.л.
Процес приготування
Розм’якшене вершкове масло змішуємо з цукром, сіллю і ваніліном. Перемішуємо.
Додаємо жовток і майонез, вимішуємо до однорідності.
Всипаємо просіяне борошно частинами, розпушувач або соду (погашену оцтом або лимонним соком).
Вимішуємо тісто – маса повинна бути м’якою і не липкою.
Накриваємо тісто і відправляємо в холодильник на 20 хвилин.
Стіл присипаємо борошном, тісто ділимо на 2 частини і скочується кожну в ковбаску.
Ріжемо ковбаски на порційні шматочки і викладаємо їх на деко, застелене пергаментом.
Випікаємо при 180 градусах близько 15 хвилин до золотистого. Але дивіться по своїй духовці.
Остигнуле печиво посипаємо цукровою пудрою. У тісто ви можете додати цедру лимона або подрібнені горіхи, тоді печиво виходить з різними смаками і ароматами.