Великодня паска: рецепт перевірений часом
Цей рецепт передається у нас в родині з покоління в покоління і я сміливо всім його раджу. Впевнена, що він нікого не залишить байдужим.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування пасок нам буде потрібно:
- 1,5-1.8 кг борошна
- 600 мл теплого молока
- 350-400 г цукру
- 11 г сухих дріжджів
- 5 яєць
- 1 пачка вершкового масла (180 г)
- 200 г родзинок
Глазур
- 200 г цукрової пудри
- 1 ч. л желатину
- 6 ст. л води
- посипання.
Покроковий процес приготування:
У 0,6 л теплого молока додати 50 г цукру і 11 г сухих дріжджів. Добре перемішати, щоб дріжджі розчинилися.
Додати 0,4 кг борошна і перемішати. Миску накрити рушником і прибрати в тепле місце.
Через 40 хвилин опара повинна збільшитися в 2 рази.
Після цього додаємо в опару перетерті жовтки з цукром.
Слідом в миску додаємо збиті з сіллю (5 г солі) білки.
Потім потрібно додати вершкове масло (розм’якшене) і борошно. Добре вимішуємо тісто.
У мене пішло на це 1,5 кг борошна. Щоб тісто не прилипало до рук змочуємо їх олією.
Тісто прибираємо в тепло на 1 годину. Після того, як тісто підійшло, додаємо в нього родзинки (замочені в теплій воді).
Знову вимішуємо тісто і прибираємо в тепло на 1 годину.
Далі розкладаємо тісто по формах і залишаємо в теплі на 30 хв.
Випікаємо в духовці при температурі 180 ° С протягом 35- 40 хв. Готовність перевіряю зубочисткою, протикаю нею паску, якщо вона готова, то зубочистка буде сухою.
Глазур:
1 чайну ложку желатину замочую в 2 ст. л. теплої води на 10 хвилин.
200 г цукрової пудри розчиняю в 4 ст. л. води і нагріваю в каструлі, але не доводжу до кипіння.
Прибираю з плити, розмішую і додаю желатин.
Збиваю сироп міксером досить довго до утворення білого крему.
Вмочую паски в глазур і посипаю кондитерською посипкою. Можна змастити паски пензликом.
Якщо глазур в каструлі швидко засихає, то її легко розчинити на водяній бані і можна продовжувати прикрашати паски.